Noutati :

Wikileaks: Ce spune telegrama Ambasadei SUA despre Patriciu

27 martie, 2011 - 09:49 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Patriciu are o legatura stransa cu fostul premier Adrian Nastase, persoana care detinea puterea atunci cand Patriciu a cumparat compania Rompetrol de la stat, scrie o cablograma Wikileaks.

Dan Costache „Dinu” Patriciu: Patriciu este presedintele si actionarul principal a Grupului Rompetrol si un membru proeminent al PNL. Are legaturi stranse cu prim-ministrul Tariceanu si practic controleaza esaloanele superioare din PNL si are o mare influenta asupra actualei puterii.

Pe langa asta, Patriciu are o legatura stransa cu fostul premier Adrian Nastase, persoana care detinea puterea atunci cand Patriciu a cumparat compania Rompetrol de la stat. Dupa ani in care a fost membru al Camerei Deputatilor, Patriciu a facut parte dintr-un grup de deputati care si-au dat demisia din Parlament in 2003 din cauza „legii incompatibilitatilor” care punea in evidenta confuzia intre interesele publice si private.

In ciuda acestui fapt, mai multi politicieni PNL (in mod special parlamentarii europeni) isi datoreaza carierele politice suportului financiar a lui Patriciu si influentei sale in partid, influenta care este de necontestat.

In timpul alegerilor din 2004, Patriciu a fost o sursa majora de fonduri pentru PNL si a sprijinit alianta PSD-PNL. Potrivit unor documente oficiale care au fost dezvaluite, Patriciu a donat aproximativ 23 de mii de dolari pentru PNL in 2004. Suma neoficiala este cu siguranta mult mai ridicata. Totusi, Patriciu si-a acoperit pariurile cu privire la alegeri donand cel putin 60 de mii de dolari pentru PSD prin intermediul unor subsidare Rompetrol.

In mai 2005 el a fost arestat (dar eliberat imediat) pe baza mai multor acuzatii economice ce aveau legatura cu privatizarea rafinariilor Petromedia, inclusiv frauda, spalare de bani si evaziuni fiscale. Desfasurarea cazului a fost lenta in mod special la inceputul anului. Este probabil ca acuzatiile sa fie gasite inadmisibile pe baza unei decizii a Curtii din iulie 2007, in care se arata ca SRI ar trebui sa ii plateasca daune pentru ca i-a ascultat telefonul in mod ilegal. Potrivit unei reviste de afaceri, averea lui era de aproximativ 600 de milioane de dolari in 2006.”Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...