Noutati :

West Summer University! Elevi de clasa a XI-a din toata tara devin studenti la Timisoara pentru doua saptamani

20 iulie, 2012 - 10:44 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. OSUT ii pregateste pe liceeni pentru viata de student. Proiectul West Summer University ii pune pe cateva zeci de elevi de clasa a XI-a din toata tara fata in fata cu mediul universitar, cu exigentele profesorilor si cu traiul studentesc.

Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT) organizeaza in perioada 19 iulie- 2 august a doua editie a proiectului West Summer University, dedicat absolventilor clasei a XI-a.

Reprezentantii OSUT au pregatit acest proiect si ei au realizat si selectarea elevilor care participa la West Summer University, dupa niste filtre care au avut in vedere calitatea scolara, precum si activitatea din afara orelor de curs, cum este voluntariatul si implicarea liceenilor in diferite proiecte. Interesul a fost foarte mare, din 120 de candidati, 62 au fost alesi pentru cele doua saptamani de program”, a precizat Madalin Bunoiu, prorector al Universitatii de Vest din Timisoara.

West Summer University isi propune sa promoveze invatamantul superior la nivelul elevilor de liceu, absolventi ai clasei a XI-a. Participantii vor urma un program de cursuri, seminarii si laboratoare reprezentative pentru anul I de studiu, sustinute de profesori si doctoranzi. Cursurile se vor desfasura in cadrul uneia din cele 6 facultati ale Universitatii de Vest pentru care elevii au optat”, ne-a spus Vlad Chereches, vicepresedinte OSUT.

Liceenii vor participa in cele doua saptamani la prelegeri, sesiuni de informare, activitati de socializare, discutii pe teme educationale, la doua/trei cursuri pe zi timp de cinci zile, urmand 2 zile de presesiune, timp in care paricipantii se vor pregati pentru examene. Acestea se vor desfasura in urmatoarele 3 zile din materia studiata in saptamana de cursuri.

Absolventii de clasa a XI-a pot sa experimenteze viata de student in facultatea pe care doresc sa o urmeze. Ei au sansa de a testa cursurile mai multor facultati din universitate. Rezultatul se va vedea dupa examenul de Bacalaureat de anul viitor, cand vor alege ce facultate doresc sa urmeze.

Sunt foarte emotionata, pentru ca abia astept sa vad cum se tin cursurile la facultate. M-am inscris la proiect pentru ca am vrut sa pot face o alegere cat mai aproape de ceea ce-mi doresc, atunci cand ma voi inscrie la facultat”, ne-a spus Amalia, una dintre tinerele participante la West Summer University.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Verificati titlul, este o greseala in el ! Elevii sunt de clasa a XI-a, nu a IX-a