Noutati :

Werk Property Group investeste la Timisoara 14 milioane euro intr-un proiect rezidential unic in Romania

22 martie, 2018 - 01:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
8

Vox Vertical Village va fi dezvoltat în Timișoara și va reuni 120 de locuințe contemporane într-o clădire cu 10 niveluri. Dezvoltarea proiectului va începe în perioada imediat următoare, termenul de finalizare fiind prevăzut pentru sfârșitul anului 2019

Proiectul reprezintă primul concept ”vertical village” de pe piața imobiliară din România și va include o serie întreagă de facilități precum și un atrium generos, cât și o ‚pădure pe verticală’ compusă dintr-o multitudine de arbori și alte tipuri de plante

Rezidenții Vox Vertical Village vor avea la dispoziție, pe lângă atriumul comun, care va facilita interacțiunea în cadrul comunității și o zonă de recepție, o piscină exterioară, cinema și o sală de fitness complet echipată.

Dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group investește 14 milioane de euro în dezvoltarea în Timișoara a Vox Vertical Village, proiect rezidențial care va reprezenta primul ‚oraș pe verticală’ dezvoltat pe piața imobiliară din România. Proiectul va reuni 120 de locuințe contemporane amplasate într-o clădire cu 10 niveluri, dezvoltarea sa urmând să înceapă în perioada imediat următoare, în timp ce termenul de finalizare este prevăzut pentru sfârșitul anului 2019.

Vox Vertical Village va reprezenta un concept în premieră pe piața din România datorită arhitecturii sale unice dar și a facilităților care vor fi puse la dispoziția viitorilor locatari. Proiectul a fost conceput astfel încât fiecare locuință să reprezinte o casă în sine, cu terase cu suprafețe foarte generoase, asemănătoare unor grădini, și spații comune ample pe fiecare nivel, cu un grad ridicat de iluminare naturală și o multitudine de plante, toate acestea având rolul de a facilita interacțiunea între membrii comunității.

Vox Vertical Village va presupune și dezvoltarea unei ‚păduri verticale’ compuse dintr-o multitudine de arbori și alte tipuri de plante care vor fi amplasate atât în interior cât și pe terasele proiectului. În plus, membrii comunității Vox Vertical Village vor beneficia de o serie întreagă de facilități: un atrium generos care va crește interacțiunea din cadrul comunității, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată.

Ne-am propus să dezvoltăm un proiect care va redefini stilul de viață urban. Vox Vertical Village va reuni toate beneficiile specifice locuirii într-o casă amplasată la sol, într-o zonă cu spații verzi ample, dar și avantajele evidente ale unui proiect modern, într-o clădire cu un grad ridicat de confort si siguranță. Vox Vertical Village se adresează celor care se află în plină expansiune profesională și care au un stil de viață dinamic, în ton cu dezvoltarea economică fără precedent a orașului, dar care își doresc și liniștea și confortul unui cămin aparte”, a declarat Virgil Tornoreanu, Managing Partner Werk Property Group.

Vox Vertical Village va reuni locuințe cu două, trei și penthouse-uri cu patru camere, fiecare fiind prevăzută cu o terasă generoasă cu o suprafață de minimum 57 de metri pătrați utili, suprafața totală a teraselor locuințelor din cadrul proiectului ajungând astfel la 7.000 de metri pătrați. Proiectul va dispune de o parcare subterană și supraterană care va reuni un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran și 44 la nivelul solului.

Vox Vertical Village este dezvoltat în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Werk Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Proiectul de birouri dispune de suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați și a obținut cel mai ridicat nivel de certificare verde BREEAM acordat vreunui proiect imobiliar din România – calificatul Excellent cu punctajul de 85,59%.

Întreaga zonă în care sunt dezvoltate cele două proiecte imobiliare reprezintă un nou pol de dezvoltare imobiliară al orașului, cu un acces facil către diferite puncte de interes și la o distanță de doar 6 minute de centrul orașului. Ne dorim să dezvoltăm un proiect imobiliar mixt, care deja include o clădire de birouri ultra-modernă, urmat de un proiect rezidențial excepțional”, a mai declarat Virgil Tornoreanu.

Adițional celor două proiecte, Werk Property Group va construi Vox Green Parking, o parcare supraterană cu 400 de locuri, care va duce la creșterea gradului general de accesibilitate al zonei și se va adăuga la lista vastă de facilități disponibilă atât chiriașilor Vox Technology Park cât și viitorilor proprietari de locuințe în cadrul Vox Vertical Village.

Werk Property Group este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori din zona de vest a ţării, fiind activ deja de mai mulţi ani pe segmentul rezidenţial, cu un istoric solid de proiecte dezvoltate, printre care notabil fiind proiectul Rivendelle. Virgil Tornoreanu, Managing Partner al Werk Property Group, este un antreprenor local de success, cu activități pe piața imobiliară și în sectoarele IT&C.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Felicitari domnule Tornoreanu! Multa bafta si sper ca acest proiect sa fie doar unul din viitoarele proiecte de succes minunate pregatite pentru Timisoara!

 2. Originalul, adica ceea ce doreste acest domn sa copieze dar care nici din avion nu va semana calitativ cu originalul, se afla la Milano, cine a fost acolo sigur a vazut cladirea. Vertical Forest proiectul de referinta in materie a lui Stefano Boeri. Comparati si decideti.

 3. Pana si numele este „imprumutat” partial. Vertical….macar un nume original si neimprumutat nu a fost de gasit. Original in stil romanesc!!!

 4. Cu padurile orizontale am cam terminat…

  • Completare: Vezi cartierele (unele) cu blocuri noi, cu strazi de 10 -12 m latime, cu totuare de latime discutabila, piste de biciclete ??? (ulterioare), copaci/spatiu verde ???? (uitate) daca ai parcat un vizitator pe strada si vin doua masini, inghesuiala devine maxima.
   Speram cadin acest punct de vedere „acolo mai este o salvare”

 5. @Mihai vezi ca se numesc Bosco Verticale si nu copiaza nimeni pe nime. Si chinezii au ceva in plan asemantor iar in Milano majoritatea cladirilor au „bosco” pe balcoane/terase/acoperisuri. Cat despre faptul ca folosesc vertical in nume ce? doar nu se numeste Bosco Verticale sau Padurea Verticala. Conceptul e superb si sper sa fie realizat exact cum arata pe randari. Maine o sa spui ca toate cladirile de birouri imbracate in sticla sunt o copie a primei cladiri facute nu stiu unde.

 6. A mai aparut unul care vrea sa stoarca banii banatenilor si sa polueze cu parcari.In alta parte insuccesul lui ar fi total.Deh…

 7. Bla-bla-uri gazetariesti, fara a se specifica 2 date de maxim interes: UNDE va fi amplasata „minunea”, si cel mai important, CAT va trebui sa scoatem din buzunar/mp?