Webinar ‘Politici pentru Economie Circulara in Regiunea Balcanica’

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș  organizează  în data de 17 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, webinarul cu tema: “Politici pentru Economie Circulară în Regiunea Balcanică”.

Participarea la eveniment este gratuită. Evenimentul se desfășoară în limba engleză.

Pentru înregistrare și acces la agenda evenimentului, firmele sunt invitate să acceseze următorul link:

WEBINAR, November17th – Enabling Policies for a Circular Economy in The Balkan Region | Circular Economy Beacons (circular-beacons.net)

Webinarul este organizat în cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, finanțat de  EIT Climate-KIC și derulat de CCIA Timiș și parteneri: Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, Centrul de Cercetare și Inovare IC&T Atena și Cirekon Belgrad.

Scopul proiectului este de a construi un ecosistem pentru inovarea în domeniul economiei circulare pentru atenuarea efectelor nocive ale schimbărilor climatice, care  să funcționeze ca un catalizator în procesul de tranziție al sistemelor. Un astfel de ecosistem transnațional nu există în prezent în regiunea Balcanică, dar este solicitat de camere de comerț, ministere și de companii.

Proiectul „CE Beacons” creează un spațiu (fizic), așa-numitul „Beacon”, care permite implementarea economiei circulare prin servicii integrate, furnizate în colaborare cu experți transnaționali.

Economia circulară înseamnă reducerea deșeurilor și protejarea mediului, dar este, în același timp, despre o transformare profundă a modului în care funcționează întreaga noastră economie. Tranziția către economia circulară afectează diferite domenii de politică, de la mobilitate, agricultură, utilizarea terenurilor și gestionarea deșeurilor, la dezvoltarea întreprinderilor și educația consumatorilor. Axată pe „închiderea buclelor”, o economie circulară este o soluție practică pentru a trăi în limitele noastre planetare și este, de asemenea, o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale și de mediu pe termen lung.

 Informații suplimentare la telefon 0372 185 285, e-mail: [email protected], Cristina Bădulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC RO / CCIAT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


loading...