Noutati :

Vuietul asurzitor pe care il veti auzi timp de 4 zile la Timisoara. Ce se intampla?

17 aprilie, 2017 - 03:16 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Anunt important pentru timisoreni si nu numai. Vreme de 4 zile, incepand de marti, se vor intampla lucruri ce i-ar putea descumpani, asa ca reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta fac un anunt important pentru ca nimeni sa nu se sperie.

CITESTE SI: Timisoara nesimtitilor! Cum a fost ‘modificata’ o opera de arta din oras? FOTO! 

In perioada 18-21 aprilie, in mai multe localitati din intreaga tara se desfasoara un amplu exercitiu pentru testarea si verificarea unor echipamente din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

Printre altele, in cadrul simularilor, locuitorii din Timisoara, dar si din mai multe localitati din judet vor auzi sunand sirenele de alarmare publica.

Acestea vor lansa un semnal compus din 5 sunete a cate 16 secunde fiecare, intre orele 10.00 si 15.00.

CITESTE SI: E gata, dar turistii nu au voie in el. Ce se intampla in singurul Parc de Aventura din Banat, nu departe de Timisoara? FOTO! 

Oamenii sunt rugati sa ramana calmi si sa urmareasca informarile inspectoratelor pentru situatii de urgenta. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCITIU”.

Inştiintarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizeaza in scopul dispunerii masurilor de protectie a populatiei si bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia, prin intermediul sirenelor electrice si electronice, au loc pe timpul inundatiilor, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor.
De asemenea, sistemul de instiintare – alarmare este utilizat in cazul producerii unor accidente tehnologice in care sunt implicate substante periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau caderii obiectelor din atmosfera. Aceasta metoda destinata protectiei populatiei civile poate fi utilizata si pe timpul conflictelor armate.
Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificatii sau pot fi transmise mesaje vocale care vizeaza anumite masuri pentru comunitate.

***

La nivel national, exista peste 7.700 astfel de mijloace, care pot fi utilizate in cazul unor dezastre sau alte situatii de protectie civila, modul de actionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.
Responsabilitatea mentinerii in stare de operativitate a sistemului de instiintare-alarmare revine autoritatilor publice locale, iar reprezentantii inspectoratelor pentru situatii de urgenta deruleaza, periodic, actiuni de verificare in teren. Pe parcursul anului trecut, personalul specializat a verificat 5.248 mijloace de alarmare a populatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu e vorba de patru zile. In Timisoara va fi alarmare doar in 21 aprilie. Celelalte 3 zile sunt pentru restul tarii.