Noutati :

Vreti sa inmatriculati o masina? E mult mai ieftin in Bulgaria!

9 martie, 2011 - 11:20 AM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
0

Chiar daca Guvernul roman mareste taxele si impozitele in cazul autoturismelor si nu numai, dupa bunul plac, faptul ca suntem parte a Uniunii Europene ne ofera posibilitatea sa evitam birurile si sa alegem alte state membre unde sa ne inmatriculam masinile.

Taxa de prima inmatriculare, taxa de mediu, costurile RCA, impozitul sunt motive suficiente care sa determine cetatenii romani sa se reorienteze catre tara vecina, Bulgaria.

Mai nou a aparut o noua metoda de a evita taxele pe autoturisme de la noi. Romanii solicita si obtin rezidenta in Bulgaria, dupa care isi pot inmatricula masina in nume propriu, fara a mai apela la un intermediar de cetatenie bulgara.
Sunt firme de consultanta care faciliteaza obtinerea rezidentei bulgare pentru cateva sute de euro.

Daca nu vrei sa urmezi aceasta cale si totusi ai vrea sa inmatriculezi masina in Bulgaria, ramane valabila varianta devenita deja clasica. Sunt multe firme care faciliteaza inmatricularile de masini in tara vecina, deoarece si cererea este in crestere.

Ofertele pentru servicii complete de inmatriculare variaza intre 350 si 700 de euro, in functie de capacitatea cilindrica a masinii si de firma care intermediaza formalitatile.

Se pot inmatricula toate autovehiculele indiferent de norma de poluare, capacitatea cilindrica sau anul de fabricatie.

Care sunt avantajele inmatricularii in Bulgaria?

– Costurile: De cele mai multe ori costurile inmatricularii in Bulgaria ale unui autovehicul sunt de 3-4 ori mai mici decat in Romania, ajungand in unele cazuri sa fie si de pana la 10 ori mai mici.

– Asigurarea Obligatorie: RCA este de cele mai multe ori la jumatate de pret fata de cea din Romania. Toate politele de asigurare includ Carte Verde, valabila in toate statele intracomunitare.

– Impozitul anual: Este mult mai redus in comparatie cu cel romanesc.

– Rapiditatea: Este unul din avantajele inmatricularii in Bulgaria. Intr-o singura zi se executa toate operatiunile necesare inmatricularii.

– Accesibilitatea locatiei: Langa Giurgiu, in localitatea bulgareasca Ruse.

Costurile inmatricularii autoturismelor in Bulgaria sunt impartite in doua categorii:

Pentru vehicule cu o putere declarata de pana la 120 kW sau cu o capacitate cilindrica de pana in 2.500 cmc inclusiv, costurile variaza in jurul sumei de 500 de euro.

Pentru vehiculele cu o putere declarata de peste 120 kW exclusiv sau cu o capacitate cilindrica mai mare de 2.500 cmc, pretul se incadreaza intre 600 si 700 de euro.

Ce includ aceste costuri?

– Documente de proprietate (contract de vanzare cuparare, factura, bon fiscal) pe numele clientului.
-Taxele ITP precum si efectuarea ITP-ului
-Taxele aferente noilor numere de inmatriculare
– Asigurarea obligatorie (RCA) precum si Carte Verde
– Impozitul aferent autovehiculului pentru un an
– Vigneta pentru Bulgaria, valabila un an
– Ecotaxa

Care sunt costurile anuale?

Costurile anuale variaza in principal in functie de capacitatea cilindrica, insa de cele mai multe ori sunt la jumatate de pret fata de cele din Romania. Media este undeva in jurul sumei de 250 euro, suma ce include:

– Toate taxele aferente ITP-ului ce se efectueaza anual.
– Asigurarea RCA, Carte Verde
– Impozit anual aferent anului in curs
– Rovigneta pentru Bulgaria valabila un anInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...