Vreme de concerte la Timisoara. Subcarpati, Vita de Vie sau Robin and the Backstabbers, la Flight Festival 2021. Muzica, arta si tehnologie in mai multe locuri din oras

TIMISOARA. Editia din acest an al Flight Festival va aduce fanilor surpize in domeniul muzicii, artei si tehnologiei. Vor fi concerte, teatru, spectacole, proiectii de filme in aer liber, toate in mai multe locatii din Timisoara, dar si in zona periurbana.

CITESTE SI: Bataie pe Observatorul Astronomic din Timisoara. Dupa Primarie, si Universitatea de Vest vrea sa-l preia. Mizeaza pe o ‘reparatie istorica’ 

Editia a treia a Flight Festival va avea loc anul acesta in perioada 20 august – 1 septembrie in nu mai putin de zece locatii din Timisoara.

Evenimentul acopera un program centrat pe cele 3 componente (muzica, arta si tehnologie), care se va intinde pe perioada a 13 zile, in multiple locatii, atat din Timisoara (Bastionul Theresia, Gradina de Vara a Filarmonicii Banatul, D’arc pe mal, Piata Sf. Gheorghe, Iulius Town, Aerodrom Cioca), cat si din cateva localitati periurbane din cadrul zonei metropolitane.

Și anul acesta componenta muzicala va fi axata preponderent pe artisti romani, sprijinind in continuare sectorul cultural romanesc, care a trecut prin momente dificile.

Organizatorii au dezvaluit primele nume care vor urca pe scena Flight Festival de la Aerodrom Cioca, in weekendul 27-29 August: Subcarpati, Vita de Vie, Golan, Robin and the Backstabbers, Moonlight Breakfast, Cred Ca Sunt Extraterestru & Yardie Flo (Basska), Om la Luna, Melting Dice, K-LU.
Surprizele legate de ceilalti artisti (inclusiv internationali) care urmeaza sa concerteze in vara 2021, vor fi dezvaluite in curand publicului festivalier.

Iubitorii de teatru se vor putea bucura de spectacole ale unor institutii si academii de teatru reprezentative, centrate pe etniile care sunt parte din multiculturalitatea prin care Timisoara s-a remarcat atat pe plan national, cat si la nivel international. Pentru cinefili, festivalul de film din cadrul Flight Festival va aduce proiectii in aer liber ale unor pelicule celebre, in locatii idilice (pe malurile Begai, pe malul unui lac sau intr-un parc central).

La aceasta editie, si tehnologia va surprinde participantii la festival printr-o conferinta cu speakeri avangardisti, in cadrul seriei Tech Talks, prin solutii inovatoare, generate in cadrul Flight Hackathon pentru provocarile create de gazduirea Capitalei Culturale Europene la Timisoara, dar si prin interactiunile cu diverse tehnologii inovative care ne vor impacta pe fiecare dintre noi, in perioada imediat urmatoare (Tech World).

Dupa o editie anterioara cu multe provocari, dar implementata cu succes in plina pandemie, anul acesta suntem convinsi ca va fi mult mai bine. În domeniul muzical pregatim patru scene, care sa acopere toate gusturile muzicale si avem in program multe experiente inedite, de care tuturor ne era dor si pe care le vom dezvalui in viitorul apropiat – de la activitati pentru familii si copii (ateliere creative, lansari de zmeie, zboruri cu avionul), pana la interactiunea cu tehnologiile viitorului, proiectii de film si spectacole de teatru cu actori consacrati, experiente culinare, distractive si locuri de relaxare. În plus, o noutate a editiei cu numarul 3 este ca ne propunem sa fim un festival eco friendly si pregatim pentru public o serie de activitati sustenabile. Flight Festival va fi, cu siguranta, locul unde sa iti doresti sa evadezi din cotidian si sa te intalnesti cu cei dragi intr-o atmosfera de festival, in conditii de siguranta” – declara Andreea Petrica, PR Flight Festival.

Bilete sunt deja puse in vanzare la un pret early bird, atat in reteaua Entertix, cat si in reteaua iabilet.ro.

Flight Festival a luat nastere in 2019 si este un festival de muzica, arta si tehnologie dezvoltat de organizatori in contextul in care orasul Timisoara va gazdui Capitala Culturala a Europei, si al carui obiectiv este de a introduce cat mai multi participanti in fascinanta lume a fenomenului cultural si de a pozitiona orasul Timisoara pe harta festivalurilor relevante din Europa. În contextul pandemiei, Flight Festival a fost singurul festival de anvergura, din Romania, care nu s-a anulat, ci s-a reinventat.
Evenimentul este organizat de Fundatia Flight Timisoara cu sprijinul autoritatilor locale si al partenerilor din mediul de afaceri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...