Vrei sa-ti impresionezi prietenii cu cele mai tari poze din concediu? Iata care sunt cele mai ‘fotogenice’ locuri din lume

Fotografiile facute in concedii sau excursii sunt amintiri frumoase. De ce sa nu recunoastem insa, multi dintre noi, mai ales acum, in epoca retelelor de socializare, adoram sa ne impresionam prietenii cu poze care mai de care mai frumoase si sa le demonstram astfel ca am avut vacanta perfecta.

In intreaga lume, exista multe peisaje superbe, dar doar cateva dintre ele intra in topul celor mai fotogenice destinatii de calatorie.

Golful Ha Long, Vietnam
„Golful dragonul care coboara” asa cum il numesc localnicii este o destinatie exotica, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Zona este cunoscuta pentru relieful carstic spectaculos si pentru numeroasele insule, de diferite forme si marimi.

Rio de Janeiro, Brazilia
Rio este cel de-al doilea oras ca marime din Brazilia si este cunoscut pentru celebrul carnaval anual, celebrele plaje Copacabana si Ipanema si pentru statuia lui Iisus Mantuitorul, Cristo Redentor, de pe muntele Corvocado.

Petra, Iordania
Orasul Petra (piatra, in greaca veche) este unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din lume. Fondat in secolul III i.e.n, orasul este faimos pentru cladirile sapate direct in piatra. Locul este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO din 1985.

Ubud, Bali, Indonezia
Situat in insula Bali, Urbud este unul dintre importantele centre artistice si culturale ale acesteia. Turismul din Ubud este axat pe yoga, traditii si natura, iar asezarea atrage in jur de 30.000 de vizitatori in fiecare an.

Marele Canion, Statele Unite ale Americii
Canionul are 446 de kilometri lungime, pana la 29 de kilometri latime si o adancime de peste 1.800 de metri. In prezent, este inclus in Grand Canyon National Park si este administrat de triburile Hualapai si Havasupai.

Varful Everest, Himalaya, Nepal/Tibet
Varful Everest este cel mai inalt punct de pe Pamant, cu o altitudine de 8848 m deasupra nivelului marii.  Varful, care este situat exact pe granita dintre Nepal si Tibet/China, a fost escaladat prima oara in 1953, de alpinistul neozeelandez Sir Edmund Hillary urmat, imediat, de Tenzing Norgay.

Marea Bariera de Corali, Australia

Marea Bariera de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume cuprinzand aproximativ 3000 de recifuri si 300 de insule ce se intind de-a lungul a 2600 kilometri si acopera o suprafata de 344,400 km².  Marea Bariera de Corali, care poate fi vazuta si din spatiu, este una dintre cele mai populare atractii turistice din lume, atragand in jur de 3 miliarde de dolari anual.

Citeste mai mult AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.