Vrei sa te opresti din fumat si nu mai stii cum? Vezi cand va aparea vaccinul care te ajuta sa renunti la tigari

Fara plasturi cu nicotina, fara guma de mestecat! Cercetatorii americani dezvolta un vaccin care ii determina pe fumatori sa renunte la tigari! 2.5 milioane de dolari au fost alocati pentru succesul crearii vaccinului.

Doctorul Peter Burkhard, profesor in departamentul de biologie moleculara si celulara la Universitatea din Connecticut, are in curs de dezvoltare un vaccin care ar neutraliza efectele pe termen scurt ale tigarilor.

Pe parcursul lui 2011, Burkhard impreuna cu echipa sa au primit, pentru o perioada de cinci ani, suma de 2,5 milioane de dolari pentru finantarea cercetarilor.

Cu ajutorul vaccinului, va fi intrdusa in corp o particula cu molecule de nicotina atasate, pe care apoi corpul l-ar recunoaste ca un agent patogen si isi va construi „aparare” impotriva ei.

In mod normal, nicotina dintr-o tigara ajunge in plamani, apoi intra in circuitul fluxului sanguin, care isi croieste drum pana la creier. La un pacient vaccinat, moleculele de nicotina vor intalni anticorpii inainte de a ajunge la creier si a declansa „placerea”.
Aceeasi idee a mai fost aplicata in dezvoltarea unui vaccin pentru a trata dependenta de heroina si cocaina. In ultimii 20 de ani, cercetatorii au incercat sa creeze vaccinul cu nicotina, fara a avea insa un rezultat clar.

Cel putin alte 10 echipe de cercetare din intreaga lume lucreaza la un vaccin impotriva fumatului. Doctorul Burkhard spune ca este o cursa pentru a vedea cine vine mai repede cu un vaccin care functioneaza. Vaccinul conceput de echipa sa, pe testele de laborator, a functionat in 30% dintre cazuri, dar nu este suficient pentru a scoate vaccinul pe piata.

Pe de o parte, aceste rezultate reprezinta o baza pe care noi trebuie sa construim. Pe de alta parte, este intr-adevar un obiectiv greu de realizat„, a declarat medicul pentru Los Angeles Times.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.