Noutati :

Vrei sa te faci asistent, specialist in comert si servicii sau electronist, dar nu ai luat BAC-ul? Uite care e solutia la Timisoara!

24 iulie, 2015 - 11:16 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Rezultatele slabe din ultimii ani de la Bacalaureat determina un numar tot mai mare de tineri sa gaseasca alte variante de a-si continua studiile. Iar in Timis, reprezentatii Inspectoratului Scolar vin in ajutorul lor.

Daca in urma cu 5 ani, numarul claselor postliceale era in scadere, acum meseriile invatate in scolile postliceale atrag un numar tot mai mare de elevi.

„Avem la mai multe scoli din judet clase postliceale. In total, sunt 9 clase, care insumeaza 252 de locuri finantate integral de la buget, pentru absolventii de liceu din Timis. Specializarile sunt mai multe, in functie de profilul scolii: Avem clase de electronica si automatizari, de comert si servicii”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Petrov, inspector general adjunct.

Pe langa clasele bugetate la scolile postliceale, au mai fost infiintate si alte 13 clase in care elevii pot studia contra cost. Insa daca numarul solicitarilor de inscriere intr-o astfel de clasa va depasi numarul de locuri disponibile, reprezentantii ISJ Timis spun ca mai pot infiinta clase suplimentare.

Inscrierile la scoala postliceala sunt in plina desfasurare. Iar o noua sesiune de inscrieri va mai fi organizata si in toamna, dupa a doua sesiune a Bacalaureatului. Se pot inscrie toti absolventii de liceu, chiar daca nu au promovat examenul maturitatii. Insa, au o obligatie, in cei trei ani de studiu postliceal trebuie sa treaca si Bacalaureatul, pentru a putea absolvi scoala postliceala.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...