Noutati :

Vrei sa stii totul despre achizitiile publice? Te poti specializa la CCIA Timis

15 septembrie, 2016 - 01:40 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. CCIA Timis lanseaza un curs nou de instruire privind achizitiile publice. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala vine in sprijinul celor care doresc sa participe la licitatii publice in calitate de ofertanti, prin organizarea unui „Curs de instruire privind Legea 98/2016 privind achizitiile publice si normele de aplicare”.

Cursul se organizeaza in perioada 16 – 22 septembrie 2016 (intre orele 16.30-20.30), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT (Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22).

Acest curs poate fi urmat de catre persoanele care lucreaza deja in domeniul achizitiilor publice si care au urmat cursul autorizat de EXPERT ACHIZITII PUBLICE (Cod COR 214946) cat si celor care doresc sa participe la licitatii publice, in calitate de ofertanti.

Cu un puternic caracter interactiv, se pune accent pe dobandirea cunostintelor teoretice referitoare la ultimele modificari legislative aduse de Legea 98/2016, dar si pe dezvoltarea aptitudinilor si competentelor practice.

Prin participarea la curs, se vor deprinde abilitati in utilizarea SEAP – SICAP, mijloc electronic pentru aplicarea procedurilor de atribuire si pentru realizarea achizitiilor directe.

Cursul este structurat in doua parti:
– Partea teoretica – livrarea de cunostinte si informatii
– Partea practica –  aplicatii practice pentru fiecare sesiune teoretica si familiarizarea cu aplicatia SEAP. Se urmareste astfel internalizarea cunostintelor si informatiilor dobandite, pentru a putea fi mai bine intelese si aplicate.

Tematica cuprinde urmatoarele:

– Detalierea modalitatilor de consultare a pietei;
– Detalierea unor aspecte legate de documentatia de atribuire: fisa de date, documentele suport (documentul unic european, DUAE); obligatii privind incarcarea documentatiei de atribuire in SEAP – SICAP;
– Procedurile desfasurate integral prin mijloace electronice (on-line) devin regula pentru toate tipurile de proceduri;
– Procedura simplificata initiata prin publicarea in SEAP, insotita de documentatia de atribuire aferenta: perioade si date limita pentru oferte;
– Utilizarea mijloacelor electronice: e-Certis, sistemul on-line si off-line; catalogul electronic si noul SEAP; dosarul achizitiei – trasabilitatea actiunilor asigurata de SICAP; arhivarea electronica a dosarului achizitiei publice in cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.

Cursul se finalizeaza cu un test, in urma caruia se primeste un CERTIFICAT DE PARTICIPARE care atesta faptul ca persoana este instruita in utilizarea Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice, potrivit Legii 98/2016.

Certificatul se elibereaza in maxim 5 zile de la finalizarea cursului, iar taxa de participare este de 500 RON +TVA. Si la acest curs, firmele membre ale CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor. De asemenea, se acorda 5% reducere pentru participantii care au urmat cursul EXPERT ACHIZITII PUBLICE in cadrul CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...