Noutati :

Vrei sa intri pe Internet? Scoate buletinul! Ce-i asteapta pe romani odata cu intrarea in vigoare a unei noi legi

3 iulie, 2014 - 01:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

In curand romanii care vor sa foloseasca internetul la terasele din oras sau telefoane mobila cu cartela Pre Pay vor fi nevoiti sa umble  cu buletinul la ei. Asta dupa ce un proiect de lege privind comunicatiile electronice a fost adoptat de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Este bine sa nu va uitati buletinul acasa atunci cand vreti sa cumparati o cartela Pre Pay. Va trebui sa semnati un contract cu operatorul de telefonie mobila. O sa aveti nevoie de un act de identitate chiar si atunci cand va conectati la reteaua de internet a unui restaurant. O noua lege ii obliga pe patronii de terase sa introduca parole si wireless cu buletinul, scrie yahoo.news.

Mai mult, trebuie sa stiti ca tot ce faceti pe netul terasei, cafenelei sau restarurantului va fi stocat intr-un server si pastrat timp de 6 luni. Atentie, legea spune ca dupa jumatate de an informatiile colectate trebuie sterse complet.

Informatiile vor fi pastrate de providerii de internet, iar datele de contact ale persoanelor care s-au conectat vor fi stocate de catre reprezentantii restaurantului. Masura nu se aplica decat persoanelor juridice, astfel ca veti putea intra in continuare fara a va legitima pe wireless-urile din parcuri, institutii oficiale, aeroporturi si alte locuri publice.

Deputatii care au votat pentru modificarile legislative sustin insa ca romanii vor fi protejati astfel impotriva atacurilor cibernetice. „S-a cerut de CSAT pentru cresterea sigurantei nationale”, spune deputatul Daniel Oajdea. „Daca ati savarsi un atac cibernetic sau nu stiu ce de pe internet, se poate afla identitatea dumneavoastra usor.”

Parlamentarul da si un exemplu ilustrativ: „Spre exemplu, vrei sa-ti varuiasca cineva in casa. Daca faci un contract tot iti dai datele din buletin, pentru ca altminteri nu poti sa inchei contractul.”

In Romania sunt in prezent 16 milioane de posesori de cartele Pre Pay. Ei vor avea la dispozitie 6 luni ca sa-si declare identitatea, altfel cartelele lor SIM vor fi dezactivate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. hm…sa aiba acces la datele mele personale orice trancau de la vreo terasa sau birt? asta da …

  2. asta e legea – vine Jack Bauer de la CTU si iti confisca telefonul – in cel mai bun caz…