Noutati :

Vrei sa faci chef, dar nu ai acordul scris al vecinilor? Iei amenda! Esti de acord?

30 noiembrie, 2011 - 03:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Senatorii vor petreceri doar cu acordul scris al vecinilor! Mai multi demnitari au depus la Senat un proiect de lege prin care petrecerile private zgomotoase se pot face doar cu aordul scris al vecinilor. Proiectula trecut, insa urmeaza sa fie dezbatut si de Camera Deputatilor, care este for decizional.
In acelasi proiect se prevede si faptul ca in localurile publice situate in imobile cu destinatie de locuinta sau in imediata vecinatate a acestora, precum si pe terasele in aer liber programul muzical poate fi difuzat intre orele 9,00 si 22,00.
Aceste programe muzicale pot depasi insa ora 22,00 doar daca au fost efectuate lucrari de fonoizolatie, care reduc zgomotul sub limita legala si daca vecinii isi dau acordul scris in acest sens.

Fara petreceri in corturi

De asemenea, este prevazut faptul ca producerea de zgomot in exces reprezinta contraventie daca „fapta este de natura sa produca o stare de disconfort sau indignarea cetatenilor„. Tot contraventii sunt considerate tulburarea linistii locuitorilor prin „strigate, larma sau folosirea excesiva a oricarui aparat, obiect, instrument ori instalatie muzicala de intensitate mare in intervalul 22,00-8,00„, dar si organizarea de petreceri private in corturi, spatii neacoperite situate in perimetrul apropiat al imobilelor cu caracter de locuinta.
Se considera contraventie si tulburarea ‘in orice mod’ a activitatilor desfasurate in cadrul unitatilor scolare, caminelor si a locurilor de cazare pentru elevi si studenti, unitatilor spitalicesti, centrelor de ocrotire sociala ori a unei ceremonii religioase.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...