Vrei sa faci avere, dar inca nu ai reusit? Iata cele 10 motive pentru care nu esti inca bogat!

Ti-ai dorit intotdeanuna sa ai bani, dar nu stii de ce banii nu se lipesc de tine? Iata cele zece motive de care trebuie orine sa tine cont pentru a face avere. Cu cat le aflati mai repede, cu atat va cresc sansele sa duceti o viata fara griji.

1. Tineti prea mult cont de ce fac vecinii dumneavoastra. A arunca mereu o privire peste gard sau in apartamentul vecinului pentru a vedea ce lucruri mai frumoase, mai scumpe si mai sic si-a mai cumparat nu este o idee prea buna. Daca va comparati mereu cu vecinii, cu rudele si cu prietenii, veti fi mereu tentat sa cheltuiti mai multi bani, doar pentru a mentine aparenta luxului.

2. Nu aveti rabdare. In prezent, este foarte usor sa cheltuiesti sume de bani pe care nu le-ai castigat inca. Una dintre aceste posibilitati este cardul de credit, care va permite sa nu mai economisiti o lunga perioada de timp pentru a face o achizitie importanta.

Cu toate acestea, economisirea este necesara. Nu aveti niciun pic de rabdare? Nu va faceti griji, banca va va finanta cu placere dorintele, insa veti avea de rambursat intreaga suma plus o dobanda. Este o modalitate prin care altii se imbogatesc pe seama banilor castigati de dvs.

3. Aveti obiceiuri proaste.
Daca sunteti fumator, consumati o cantitate mare de alcool, sunteti un parior inrait sau aveti o alta dependenta, trebuie sa stiti ca acest gen de obiceiuri necesita cheltuieli in fiecare zi.

Si lucrurile nu se limiteaza doar la costurile acestor produse sau servicii. Cand cumparati un pachet de tigari, aveti tendinta sa uitati ca acesta implica alte costuri suplimentare cum ar fi ingrijirea sanatatii slabite de fumat.

4. Nu aveti niciun scop in viata. Dureaza mai putin de o secunda sa-ti spui ca doresti sa devii milionar. Insa deseori, nu va oferiti niciun mijloc prin care puteti realiza acest obiectiv. Sunteti singura persoana care puteti gasi cele mai bune motivatii, dupa care sa stabiliti scopuri clare in viata. Puteti incepe chiar acum, punand pe hartie un buget.

5. Nu sunteti pregatit. Din cauza unei pregatiri precare, pana si cel mai bun proiect poate sa esueze. invatati din greselile voastre, ridicati-va dupa un eventual esec si asigurati-va ca data viitoare veti fi acoperit in fata riscurilor.

6. Va aruncati prea repede in afaceri. Din nefericire, banii nu cad din cer. Un proiect care suna prea frumos ca sa fie adevarat cel mai probabil ca nu este realist. Nu va grabiti: aproape intotdeauna vor exista consecinte negative.

7. Ii lasati pe altii sa va gestioneze banii. Este un reflex normal: pe parcursul vietii, intalniti deseori persoane care au cunostinte mai bune decat dvs. in ceea ce priveste banii. in mod logic, sunteti tentati sa aveti incredere in ei sa va gestioneze patrimoniul. Totusi, fiti atenti, deoarece pana si cei mai buni cunoscatori sunt mereu in cautare sa castige cat mai multi bani. Ascultati-le cu atentie sfaturile inainte de a lua o decizie finala. Apoi, cereti un alt sfat de la o alta persoana, pentru o a doua opinie.

8. Investiti in instrumente pe care nu le cunoasteti. Randamentele mari pe care le-a obtinut vecinul va fac invidios? Totusi, nu trebuie sa-i copiati strategia. Atunci cand nu cunoasteti bine sectorul in care va pregatiti sa investiti este cea mai eficienta metoda de a pierde multi bani.

Mai mult, ceea ce in ochii vecinului pare o investitie foarte buna, s-ar putea sa vi se para una riscanta sau cu un randament redus.

9. Sunteti un las. Trebuie sa va evaluati profilul de risc. Sa stiti ca persoanele carora le e frica sa-si asume riscuri risca sa termine prost. Daca puneti banii intr-un cont de economii, cu siguranta veti dormi bine noaptea, insa dimineata cand va treziti, veti fi putin mai sarac decat in ajun. Rata mare a inflatiei si impozitul pe dobanzile bancare va taie orice sansa de castig in acest fel.

10. Nu va preocupati de banii dvs. Sa stati culcat intr-un hamac sorbind dintr-un coctail nu este o idee foarte buna. Patrimoniul dvs. va creste doar daca in gestionati si daca luati cele mai bune decizii la momentul potrivit.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.