Noutati :

Vrei sa devii bucatar? Te poti specializa in cadrul unui nou curs organizat de CCIA Timis

25 martie, 2017 - 06:26 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza, in perioada 5 aprilie – 5 august 2017, un nou curs avizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari de BUCaTAR (Cod 5122.2.1).

Programul dezvolta abilitati fundamentale pentru meseria de BUCATAR, stimuleaza imaginatia si creativitatea si pune la dispozitie toate instrumentele necesare pentru a fi un bun specialist.

Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa profeseze ca bucatari calificati, precum si celor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile in materie de gastronomie.

La finalul cursului, participantii vor dobandi competente specifice de:
– comunicare si munca in echipa
– aprovizionarea cu materii prime si auxiliare
– asigurarea conditiilor igienico-sanitare
– organizarea cadrului general de inchidere si deschidere a activitatii
– intocmirea documentelor specifice.

Tematica cursului vizeaza: pregatirea si depozitarea diverselor feluri de mancare (antreuri calde si reci, gustari calde si reci, mancaruri din carne, mancaruri din legume / orez / peste, fructe de mare, sosuri, salate, paste fainoase, aluaturi, dulciuri); manipulare cutite profesionale; pregatirea stocurilor; instructiuni privind igiena, siguranta, organizarea activitatii.

Toate tematicile se vor discuta cu materia prima pe masa de lucru.
Durata cursului:
– 240 ore teorie -1 zi / 1000-1800- teorie/practica
– 480 ore practica – 4 luni practica in productie (5 zile – 6 ore /zi practica in productie).

Pregatirea teoretica si pregatirea practica se desfasoara in spatii special amenajate.
Formator: chef Georgeo Andrei

Cursul se finalizeaza cu examen, in prezenta unei comisii ANC.

Certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei, iar certificatele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Cursul se organizeaza la formarea unei grupe minime de cursanti.

IMPORTANT!
Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor autorizate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobandite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din Romania, conform OG nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobandi recunoastere internationala.

Conform Codului Fiscal art. 21, alin 2 lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

Informatii suplimentare si inscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110 sau la tel. 0256/219173, 0724604132, e-mail: [email protected], [email protected]; [email protected], Ana Maria Luca – consultant cameral.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...