Noutati :

Vrei sa ajungi bucatar? Poti urma un curs la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

28 septembrie, 2016 - 02:11 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala lanseaza un nou curs avizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) de BUCATAR (Cod 5122.2.1).

Cursul se adreseaza tuturor persoanelor interesate de domeniul culinar, atat celor care doresc sa profeseze ca bucatari calificati, cat si celor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile in materie de gastronomie.

Programul dezvolta abilitati fundamentale pentru meseria de BUCATAR, stimuleaza imaginatia si creativitatea si pune la dispozitie toate instrumentele necesare pentru a fi un bun specialist.

La finalul cursului, participantii vor dobandi competente specifice de:
– comunicare si munca in echipa
– aprovizionarea cu materii prime si auxiliare
– asigurarea conditiilor igienico-sanitare
– organizarea cadrului general de inchidere si deschidere a activitatii
– intocmirea documentelor specifice.

Tematica cursului vizeaza: pregatirea si depozitarea diverselor feluri de mancare (antreuri calde si reci, gustari calde si reci, mancaruri din carne, mancaruri din legume / orez / peste, fructe de mare, sosuri, salate, paste fainoase, dulciuri.

Cursul se organizeaza in perioada 7 noiembrie 2016 – 31 martie 2017 (240 ore teorie, 480 ore practica). Partea teoretica se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22 iar partea practica la un restaurant din Timisoara.

Cursul se finalizeaza cu examen, in prezenta unei comisii ANC.

Certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Documentele se elibereaza in maximum 30 de zile de la absolvirea cursului.

Taxa pentru curs este de 1200 RON si poate fi achitata in doua rate. Suma platita include partea teoretica, partea practica, materia prima pentru desfasurarea practicii si taxa de examinare. Si de aceasta data, firmele membre CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.

Cursul se va organiza la formarea unei grupe minime de cursanti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...