Vrei o meserie de viitor? Hai la Universitatea de Stiintele Vietii Regele Mihai I din Timisoara!

În această săptămână au început înscrierile la cele șase facultăți ale Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

28 de programe de studii universitare de licență și 33 de programe de studii universitare de master sunt accesibile pentru toți cei interesați să studieze și să acceseze meserii de actualitate, cu potențial complet de angajare.

Astfel, programele de studii ale USVT sunt următoarele:
Facultatea de Agricultură cu domeniile Agronomie: Agricultură, Protecția plantelor și Agricultură (în limba engleză); Ingineria mediului: Ingineria și protecția mediului în agricultură și Ingineria și protecția mediului în agricultură (în limba franceză); Biologie: Biologie; Inginerie mecanică: Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară; Inginerie geodezică: Măsurători terestre şi cadastru.

Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere cu Zootehnie: Zootehnie, Biotehnologii: Biotehnologii și Biotehnologii (în limba engleză) și Inginerie și management: Antreprenoriat în producția alimentară.

Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate cu Horticultură: Horticultură, Peisagistică; Biotehnologii: Inginerie genetică; Silvicultură: Silvicultură și Științe Inginerești: Ştiințe de laborator aplicate.

Facultatea de Inginerie Alimentară cu Ingineria Produselor Alimentare: Ingineria produselor alimentare, Ingineria produselor alimentare ( în limba engleză), Controlul și expertiza produselor alimentare, Controlul și expertiza produselor alimentare (în limba engleză) și Protecția consumatorului și a mediului.

Facultatea de Management și Turism Rural cu Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală: Ingineria şi managementul afacerilor agricole și Inginerie şi management în alimentaţia publică și agroturism; Inginerie și Management: Inginerie şi management în industria turismului.

Facultatea de Medicină Veterinară cu Medicină veterinară: Medicină veterinară (în limba română), Medicină veterinară (în limba engleză) și Medicină veterinară (în limba franceză).

Ca noutate, din acest an, în cadrul Facultății de Bioingineria Resurselor Animaliere există o specializare nouă – Biotehnologii, cu predare în limba engleză, iar specializarea Biotehnologii Agricole s-a transformat în Biotehnologii. Aplicată în domenii precum agricultură, industria alimentară, farmaceutică, producție industrială, mediu, medicină, medical-veterinar. Biotehnologia este o știință nouă bazată pe biologie, al cărei scop este utilizarea în tehnică a microorganismelor sau a produselor derivate de la acestea în folosul activității umane.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară este 3 – 24 iulie 2023, de luni până vineri între orele 800 -1500 și sâmbata între orele 800-1200, în 24 iulie având loc afișarea rezultatelor dupa ora 1600, în 25 iulie -confirmarea locurilor bugetate, iar în 26 iulie – confirmarea locurilor cu taxă.

Pentru sesiunea de toamnă, înscrierile vor avea loc în perioada 1-14 septembrie 2023, de luni până vineri între orele 800 -1500 și sâmbata între orele 800-1200, pentru ca în 14 septembrie să aibă loc afișarea rezultatelor dupa ora 1600, iar în 15 septembrie – confirmarea locurilor bugetate și cu taxă.

Înscriereri se fac atât online cât și fizic, în Timișoara și în cele zece Centre de admitere ale Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din toată țara, deschise în Târgu Jiu, Moldova Nouă, Reșița, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Nădlac, Deva și Pecica.

Departajarea candidaţilor se va face pe baza mediei generale de admitere. Media generală de admitere este formată din 80% media de la examenul de bacalaureat și 20% media aritmetică a anilor de studiu din liceu.

Mai multe informații la tel. 0256.277 009, sau site www.usvt.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.