Opinia Timisoarei

Vrei la Parlamentul European? Iata ce conditii trebuie sa intrunesti pentru un stagiu de pregatire!

Putini stiu ca Parlamentul European le ofera tinerilor care au obtinut o diploma de invatamant postliceal corespunzatoare admiterii in invatamantul universitar, posibilitatea de a efectua stagii practice neremunerate.

Se acorda prioritate tinerilor care trebuie sa efectueze o perioada de stagiu in cadrul studiilor lor. Stagiul trebuie: sa faca parte din planul de invatamant al unei universitati sau al unei institutii echivalente; sa fie prevazut in cadrul unei pregatiri profesionale de nivel inalt organizata de catre o institutie fara scop lucrativ sau sa reprezinte o conditie obligatorie pentru a putea exercita o profesie.

Durata stagiilor neremunerate este intre o luna si patru luni. Datele la care incep stagiile sunt 1 ianuarie (inscrierea se face intre 1 august si 1 octombrie), 1 mai (inscrierea intre 1 decembrie si 1 februarie) si 1 septembrie (inscrierea intre 1 aprilie si 1 iunie).Pentru a evita saturarea sistemului, avand in vedere numarul mare de candidaturi, va sfatuim sa nu asteptati ultima zi pentru a va depune candidatura.

Cei interesati de un stagiu neremunerat, sunt rugati sa citeasca cu atentie documentul ”Normele interne privind stagiile” (www.europarl.europa.eu/pdf/traineeships/general_rules_ro.pdf)  afisate pe siteul oficial al Parlamentului European. In cazul in care sunteti selectat, vi se vor solicita urmatoarele documente justificative: o copie a pasaportului sau a cartii de identitate; daca este cazul, o adeverinta din partea institutiei de invatamant, care sa ateste caracterul obligatoriu al stagiului o fotocopie a diplomelor sau a foilor matricole.

In cazul in care indepliniti conditiile de admitere la stagiu, puteti completa formularul de candidatura online (disponibil doar in engleza, franceza si germana) la adresa www.europarl.europa.eu/pdf/traineeships/general_unpaid_model_en.pdf. Dupa ce ati confirmat/trimis candidatura online, veti primi in mod automat un mesaj de confirmare la adresa dvs. de e-mail. Mesajul contine un numar de confirmare, la care trebuie sa faceti referire cu fiecare ocazie in viitoarea corespondenta privind stagiul.

Exit mobile version