Noutati :

Vrei la Parlamentul European? Iata ce conditii trebuie sa intrunesti pentru un stagiu de pregatire!

3 iulie, 2011 - 01:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Putini stiu ca Parlamentul European le ofera tinerilor care au obtinut o diploma de invatamant postliceal corespunzatoare admiterii in invatamantul universitar, posibilitatea de a efectua stagii practice neremunerate.

Se acorda prioritate tinerilor care trebuie sa efectueze o perioada de stagiu in cadrul studiilor lor. Stagiul trebuie: sa faca parte din planul de invatamant al unei universitati sau al unei institutii echivalente; sa fie prevazut in cadrul unei pregatiri profesionale de nivel inalt organizata de catre o institutie fara scop lucrativ sau sa reprezinte o conditie obligatorie pentru a putea exercita o profesie.

Durata stagiilor neremunerate este intre o luna si patru luni. Datele la care incep stagiile sunt 1 ianuarie (inscrierea se face intre 1 august si 1 octombrie), 1 mai (inscrierea intre 1 decembrie si 1 februarie) si 1 septembrie (inscrierea intre 1 aprilie si 1 iunie).Pentru a evita saturarea sistemului, avand in vedere numarul mare de candidaturi, va sfatuim sa nu asteptati ultima zi pentru a va depune candidatura.

Cei interesati de un stagiu neremunerat, sunt rugati sa citeasca cu atentie documentul ”Normele interne privind stagiile” (www.europarl.europa.eu/pdf/traineeships/general_rules_ro.pdf)  afisate pe siteul oficial al Parlamentului European. In cazul in care sunteti selectat, vi se vor solicita urmatoarele documente justificative: o copie a pasaportului sau a cartii de identitate; daca este cazul, o adeverinta din partea institutiei de invatamant, care sa ateste caracterul obligatoriu al stagiului o fotocopie a diplomelor sau a foilor matricole.

In cazul in care indepliniti conditiile de admitere la stagiu, puteti completa formularul de candidatura online (disponibil doar in engleza, franceza si germana) la adresa www.europarl.europa.eu/pdf/traineeships/general_unpaid_model_en.pdf. Dupa ce ati confirmat/trimis candidatura online, veti primi in mod automat un mesaj de confirmare la adresa dvs. de e-mail. Mesajul contine un numar de confirmare, la care trebuie sa faceti referire cu fiecare ocazie in viitoarea corespondenta privind stagiul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...