Noutati :

Vrei autorizatie de constructie? Plantezi cativa copaci! Decizia luata intr-un oras din Banat

1 iunie, 2017 - 03:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

Au gasit o solutie pentru ca orasul lor sa fie cat mai verde, astfel ca fiecare constructie ce se va ridica va creste zestrea de pomi fructiferi ori arbori ornamentali.

CITESTE SI: INTERZIS intr-un parc din Timisoara! Nimeni nu va avea voie sa mai intre. Ce se intampla peste 10 zile? 

Se intampla la Resita, unde consilierii locali au aprobat un proiect prin care impun un nou regulament.

Orice persoana fizica sau juridica care solicita o autorizatie de construire pentru locuinta sau alte categorii de obiective, are obligatia de a planta pomi fructiferi sau arbori ornamentali, dupa cum urmeaza: pentru locuintele unifamiliale se vor planta minim trei pomi, pentru locuintele colective, dezvoltatorii imobiliari vor planta minim un pom pentru fiecare apartament sau garsoniera, iar pentru alte categorii de obiective, se va planta un pom pentru fiecare 100 de metri patrati construibili.

CITESTE SI: Mii de sarmale pentru pofticiosi si un program pe inima banateanului, in festival, la doi pasi de Timisoara! Ce se pregateste? 

Toti cei care solicita eliberarea autorizatiilor de construire trebuie sa prezinte, pe langa documentele cerute in astfel de situatii, un angajament de plantare de pomi fructiferi sau arbori ornamentali. Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor va cuprinde si fotografiile cu pomii plantati, noteaza argument-cs.ro

Plantarea pomilor fructiferi se va face doar pe proprietatile private, iar a celor ornamentali este permisa si pe domeniul public.

O alta prevedere se refera la taierea de orice pom de pe amplasamentul viitoarei constructii, în locul acestuia se vor planta alti doi.

Fac exceptie constructiile cu suprafata construita desfasurata mai mica de 100 de metri patrati.

Nerespectarea angajamentului privind plantarea de arbori constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de 1.000 de lei pentru persoanele fizice si 2.500 de lei in cazul persoanelor juridice. In plus, contravenientii vor achita si plata copacilor ce trebuie saditi, precum si manopera de plantare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. poate ia exemplu si Robu. Da nah, el e cu taiatul, nu are treaba cu plantatul. Dupa ce a chelit Piata Libertatii si cam toti pomii pe drumul din complex spre centru, acum are planuri mari: se vorbeste ca vrea sa „aranjeze” pomii de pe Loga… Sper sa fie doar un zvon. Si asa mi-am luat adio de la Parcul central