Noutati :

Vrea sa se inteleaga omeneste cu romii! De ce nu poate Robu sa demoleze turnuletele de pe palatul din strada Romulus din Timisoara?

26 august, 2014 - 11:40 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Anunta aplicarea ferma a legii in privinta constructiilor in Timisoara, dar nu poate actiona in forta! Primarul Nicolae Robu ii pofteste la Primarie pe romii care isi renoveaza palatul de pe strada Romulus, in zona Odobescu din Timisoara.

Pentru a actiona in forta, avem nevoie de un mandat de executare silita. Nu se poate interveni, pur si simplu in forta sa se faca demolarea pentru ca suntem intr-un stat de drept in care sunt prevazute anumite proceduri, in functie de situatie. Documentele din arhiva, la o cautare sumara facuta pe loc arata ca acele turnulete au fost construite fara autorizatie si am spus ca daca se confirma ca e asa, ele vor trebui demolate. Am spus inainte de a pleca in concediu ca lucrul acesta poate fi facut fie in buna intelegere, fie intr-o interventie pe pozitii de forta. Am lasat Directiei de Urbanism sa lamureasca lucrurile. Am cerut ieri dimineata arhitectului sef ca pana astazi sa finalizeze cercetarea arhivei si astazi sa imi comunice concluziile. Concluziile sunt ca acele turnulete, ca de altfel intregul nivel in care sunt ele amplasate, s-au realizat fara autorizatie. Prin urmare, Directia de Urbanism va intocmi o adresa catre proprietar – ii va aduce la cunostinta ca acea parte este construita ilegal si ii va cere sa desfiinteze si sa aduca cladirea la forma autorizata. Proprietarul va fi invitat la primarie pentru o discutie care sa stabileasca daca desfiintarea celor construite se va face amiabil sau de pe pozitii de forta. Drept urmare, zero concesii„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul sef spera ca familia de romi de pe strada Romulus sa inteleaga ca trebuie sa dea jos turnuletele ilegale, pentru a nu se ajunge la situatia in care acestea sa fie indepartate cu forta.

Macar acum, in ceasul al 12 sa faca dovada de buna credinta si sa nu ne puna in situatia de a actiona din pozitii de forta. Mi-ar placea sa nu fie cazul sa ajungem acolo„, si-a exprimat speranta Nicolae Robu.

Primarul Timisoarei reaminteste ca in privinta constructiilor fara autorizatie, toleranta va fi zero.

Nu exista si nu va exista niciun pic de concesie in privinta constructiilor facute fara autorizatie, fie ca e vorba de turnulete, fie ca e vorba de altceva, indiferent de etnia celor care au construit sau de orice alt criteriu de diferentiere. Legea e lege pentru toata lume si se va aplica ca atare, nediferentiat„, a conchis Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Incompetent mai esti, Robule!

    • Tu ai citit articolul de mai sus sau..?

      • A inceput campania, trebuie criticat tot ce face, chiar daca nu are nici un sens logic.

  2. Pai nu a zis chiar el Robu ca in curand le va darama turnuletele?!