Vrajitoria si farmecele, aproape de intrarea in legalitate! Propunerea deputatului Alin Popoviciu a fost adoptata in Senat

Senatorii au adoptat, luni, in mod tacit, o initiativa legislativa a deputatului PDL de Timis, Alin Popoviciu, si a unui grup de deputati democrat-liberali care propun legiferarea practicilor oculte in care se includ vrajitoria, ghicitul si farmecele. Popoviciu le-a recomandat celor ce apeleaza la astfel de servicii sa ceara chitanta si factura, pe care le-ar putea folosi in instanta, in caz de escrocherie. Motivatia principala a parlamentarilor care au initiat aceasta lege este aceea a protectiei cetatenilor naivi, care pot fi vulnerabili in fata escrocilor ce pretind a avea puteri supranaturale. Cei care practica aceasta meserie vor fi obligati sa emita chitanta si factura celor ce le solicita serviciile si, implicit, sa plateasca impozit pentru castigurile lor. In cazul in care promisiunile facute clientilor nu se implinesc, acestia se pot adresa instantei, prezentand ca dovezi chitanta si factura primite. Initial, Comisia Juridica a Senatului, care este prima camera sesizata, a respins proiectul pedelistilor. Initiatorii propun ca pentru acest domeniu, in cazul in care nu exista, sa se creeze standarde ocupationale si definesc notiunile de "ghicitor", "practica oculta", "vrajitorie" si "farmece". In proiect se mai propune ca activitatile de ghicit si magie sa fi incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale, iar persoanele care exercita activitati de ghicit si magie sa fie obligate sa posede autorizatie de libera practica. Contactat de gandul.info, initiatorul principal al legii in cauza, deputatul democrat-liberal Alin Popoviciu a declarat ca se bucura ca proiectul sau a fost adoptat, chiar si in maniera tacita. Acesta sustine ca, in realitate, senatorii ar fi fost de acord cu ea, dar le-a fost teama de posibile influente negative in cazul in care si-ar fi exprimat deschis votul: "Eu am vorbit cu colegii mei de la Senat si mi-au spus ca au lasat-o asa, sa treaca tacit, pentru ca le-a fost frica de blesteme, stiu eu?! Acum legea va veni la noi, la Camera, unde va beneficia de o dezbatere serioasa si avem sperante mari". Popoviciu a mai spus ca inaintea inaintarii respectivului proiect legislativ la Senat, s-a consultat cu "adevaratele vrajitoare" si a primit acordul lor, fiindca si ele ar vrea sa fie protejate de impostori. Sursa: www.gandul.info

Senatorii au adoptat, luni, in mod tacit, o initiativa legislativa a deputatului PDL de Timis, Alin Popoviciu, si a unui grup de deputati democrat-liberali care propun legiferarea practicilor oculte in care se includ vrajitoria, ghicitul si farmecele. Popoviciu le-a recomandat celor ce apeleaza la astfel de servicii sa ceara chitanta si factura, pe care le-ar putea folosi in instanta, in caz de escrocherie.

Motivatia principala a parlamentarilor care au initiat aceasta lege este aceea a protectiei cetatenilor naivi, care pot fi vulnerabili in fata escrocilor ce pretind a avea puteri supranaturale. Cei care practica aceasta meserie vor fi obligati sa emita chitanta si factura celor ce le solicita serviciile si, implicit, sa plateasca impozit pentru castigurile lor. In cazul in care promisiunile facute clientilor nu se implinesc, acestia se pot adresa instantei, prezentand ca dovezi chitanta si factura primite. Initial, Comisia Juridica a Senatului, care este prima camera sesizata, a respins proiectul pedelistilor.

Initiatorii propun ca pentru acest domeniu, in cazul in care nu exista, sa se creeze standarde ocupationale si definesc notiunile de „ghicitor”, „practica oculta”, „vrajitorie” si „farmece”. In proiect se mai propune ca activitatile de ghicit si magie sa fi incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale, iar persoanele care exercita activitati de ghicit si magie sa fie obligate sa posede autorizatie de libera practica.

Contactat de gandul.info, initiatorul principal al legii in cauza, deputatul democrat-liberal Alin Popoviciu a declarat ca se bucura ca proiectul sau a fost adoptat, chiar si in maniera tacita. Acesta sustine ca, in realitate, senatorii ar fi fost de acord cu ea, dar le-a fost teama de posibile influente negative in cazul in care si-ar fi exprimat deschis votul: „Eu am vorbit cu colegii mei de la Senat si mi-au spus ca au lasat-o asa, sa treaca tacit, pentru ca le-a fost frica de blesteme, stiu eu?! Acum legea va veni la noi, la Camera, unde va beneficia de o dezbatere serioasa si avem sperante mari”.

Popoviciu a mai spus ca inaintea inaintarii respectivului proiect legislativ la Senat, s-a consultat cu „adevaratele vrajitoare” si a primit acordul lor, fiindca si ele ar vrea sa fie protejate de impostori.

Sursa: www.gandul.info

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.