Noutati :

Vrajeala Guvernului pentru Timisoara si Canalul Bega: primim bani atunci cand se vor gasi!

13 aprilie, 2016 - 05:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Lucrarile la nodul hidrotehnic Sanmihaiu Roman din judetul Timis vor continua, a anuntat Guvernul Romaniei, care a mai spus ca va aloca sumele necesare pentru acest proiect, atunci cand vor fi bani.

Lucrarile, care au inceput in anul 2011 pe bani de la Banca Mondiala, constau in reabilitarea barajului, a ecluzei si instalarea echipamentului hidromecanic.

Valoarea proiectului este de 42,3 milioane de lei, din care 31,9 milioane de lei vor fi acoperiti de Guvern pentru restul lucrarilor care trebuie executate aici. Cei 31,9 milioane de lei nu vor sosi deodata si nici foarte curand, ci „in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite„, din bugetul Ministerului Mediului Apelor si Padurilor.

Realizarea lucrarilor hidrotehnice pentru reabilitarea barajului sunt in conformitate cu practicile si politicile nationale si europene si se incadreaza in Strategia nationala de management al riscului la inundatii pe termen mediul si lung„, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Nodul hidrotehnic Sanmihaiu Roman este un obiectiv vital pentru Timisoara  pentru ca previne inundatiile si va permite inaintarea navelor catre granita cu Serbia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...