Noutati :

Vox Technology Park aduce in Romania Zetta University din Virginia de Vest, SUA

10 noiembrie, 2020 - 11:07 AM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
1

– Zetta University din Statele Unite ale Americii (SUA), in parteneriat academic cu Salem University – Virginia de Vest, a inchiriat o suprafata de 450 de metri patrati in proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara, cu optiune de extindere la 2.000 de metri patrati pana la finalul anului 2021

– Zetta University isi va incepe activitatea academica in Europa Centrala si de Est din februarie 2021, in parteneriat cu Salem University. Cursurile se vor intinde pe o perioada de trei ani de zile. Studentii vor avea optiunea de a-si finaliza studiile in SUA, diplomele urmand a fi recunoscute si asigurand un drept de lucru in SUA pe o perioada de pana la 3 ani

– Vor fi disponibile doua domenii academice: Tehnologia Informatiei (IT) si Business, curricula fiind printre cele mai bine adaptate la cerintele existente in piata muncii

Universitatea americana Zetta University, din Virginia de Vest, isi va incepe activitatea didactica in Romania in februarie 2021, printr-un parteneriat academic cu Salem University. Universitatea a inchiriat o suprafata de 450 de metri patrati in proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara, cu optiunea de extindere la 2.000 de metri patrati pana la finalul anului 2021.

Cursurile vor fi astfel tinute in cadrul proiectului de birouri, urmand a avea o durata standard de trei ani. Diplomele universitare vor fi recunoscute in Statele Unite ale Americii (SUA), precum si in Uniunea Europeana, cursantii avand si optiunea de definitivare a cursurilor in Virginia de Vest. De asemenea, absolventii vor beneficia de drept de lucru in Statele Unite ale Americii pentru o perioada de pana la trei ani de zile, conform reglementarilor in vigoare.

Curricula pusa la dispozitia viitorilor studenti prevede doua specializari, Tehnologia Informatiei (IT) si Business, fiind printre cele mai bine adaptate din Romania la cerintele actuale din piata muncii. Ciclul academic va fi impartit in sase semestre, fiecare cu o durata de patru luni, iar modelul de invatamant va fi unul inovator pe plan local, fiind impartit in module – cursantii vor studia cate cinci materii in fiecare semestru, patru dintre acestea urmand a fi studiate intensiv cate o luna. O noutate este data si de faptul ca studentii de la specializarea IT vor putea sa primeasca certificari dupa absolvirea fiecarui modul in parte.

Curricula IT a fost de altfel conceputa de catre manageri care activeaza in domeniul IT&C, fiind adaptata la cerintele actuale din piata fortei de munca. Cursantii vor studia, printre altele, Programare (Java, JavaScript si Python), Software Design & Development si Project Management si Business Analytics. Absolventii vor avea si optiunea unei specializari suplimentare la Salem University, in Virginia de Vest sau in Indianapolis, statul Indiana, in domenii precum Cybersecurity, Data Science si Enterprise Network Management.

Cursantii sectiei Business vor dobandi cunostinte de baza in administrarea afacerilor, management, contabilitate, finante si management, competente tehnice care le vor fi de folos intr-o economie globalizata.

”Atragerea unei universitati intr-un proiect de birouri reprezinta o noutate pentru piata imobiliara locala. Ne-am dorit, inca din momentul realizarii conceptului Vox Technology Park, sa cream un mediu propice in care nu numai angajatii sa creasca profesional si sa dobandeasca noi cunostinte, ci si angajatorii sa aibe acces la resurse – tineri, cu pregatire inalta. Avem numeroase startup-uri IT in cadrul proiectului si am sprijinit mici echipe in dezvoltarea unor produse inovatoare, atat prin spatiu, cat si prin posibilitatea de a se afla intr-un ecosistem cu numeroase companii din domeniul tehnologiei. Cursurile academice care se vor tine in cadrul Vox Technology Park vor ridica stacheta in invatamantul local si vor intari ideea de Technology Park, formulare care nu este doar o tehnica de marketing”, a declarat Virgil Tornoreanu, CEO Vox Property Group, dezvoltatorul si proprietarul proiectului de birouri.

Vox Technology Park are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati si a fost finalizat in Timisoara in urma unei investitii de 30 de milioane de euro. Proiectul ofera facilitati unice la nivel national, precum posibilitatea identificarii biometrice, dar si numeroase avantaje competitive pentru angajati. Compania are in dezvoltare si proiectul rezidential Vox Vertical Village, amplasat in imediata apropiere a proiectului de birouri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cunosc eu niste vite certificate cu fel de fel de studii – FUTILI TOTAL 🙂