Voturi online pentru oameni cu suflet mare care fac bine comunitatii. Primaria Timisoara vrea sa ii onoreze pe voluntari cu Medalia Recunostintei

TIMISOARA. Dascali, medici, oameni de cultura, functionari ori salvatori voluntari vor fi onorati cu acordarea Medaliei Recunostintei Municipiului Timisoara pentru daruire in slujba comunitatii.

CITESTE SI: A trecut inca un hop. Americanii au donat, sub iscalitura, terenul pentru Pasajul Solventul la Timisoara. Care e cea mai mare frica a primarului Nicolae Robu inainte de a porni demersurile pentru constructie 

Primaria vrea sa instituie o noua distinctie pe care sa le-o ofere celor care prin implicare civica voluntara au contribuit la binele orasului si al oamenilor sai.

Medalia Recunostintei Municipiului Timisoara ar urma sa fie acordata intr-un cadru festiv in 5 Decembrie, Ziua Internationala a Voluntarilor in slujba dezvoltarii sociale si economice, sarbatoare proclamata inca din 1985 de Natiunile Unite.

Institutiile de invatamant, cele de cultura, de sanatate, administratia publica, asociatiile si ONG-urile cu activitate notabila in ultimii 3 ani, SALVO, samd, pot face propuneri in perioada 1 -30 noiembrie a fiecarui an. Propunerile trebuie insotite de o descriere a meritelor acestor persoane in viata comunitatii.

Apoi, propunerile vor fi supuse analizei unei comisii a primariei, apoi, timp de o saptamana, timisorenii vor fi invitati sa-si voteze favoritii. Primul clasat in evaluarea comisiei si preferintele oamenilor va primi medalia.

Implicarea civica insa nu inseamna doar daruire si altruism, dar si responsabilitate si angajament. Atunci cand ne asumam constient si cu seriozitate implicarea civica, ne ajuta sa crestem intelectual, sa ne dezvoltam spiritual si sa investim in inteligenta noastra emotionala. Este o manifestare necesara, fireasca si oamenii se implica fara sa-si dea seama atunci cand hranesc un caine abandonat, cand ajuta un batran sa traverseze strada, sau cand invatam copiii vecinilor sa mearga cu bicicleta, sau atunci cand faci un filmulet cu telefonul mobil pentru a sustine o cauza nobila. Dorinta de a te implica civic in regim de voluntariat este de fapt dorinta de a darui, de a fi alaturi de cel ce are nevoie de tine. Cu totii ne dorim prosperitate, siguranta, o cultura bogata si o viata decenta. Iar prin voluntariat orice cetatean poate face schimbarea pe care o doreste in societate. Voluntariatul este o valoare si o traditie veche europeana. Si, cu cat mai mult cetateni se implica in viata comunitatii in care locuiesc, cu atat creste coeziunea sociala, respectiv calitatea vietii„, se arata in documentatia ce insoteste proiectul de hotarare pentru instituirea Medaliei Recunostintei, ce va fi supus aprobarii Consiliului Local.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.