Vot istoric de 52,5% obtinut de partidul Maiei Sandu in Republica Moldova. Doar trei partide intra in Parlament

Partidul Actiune si Solidaritate al presedintei Maia Sandu a obtinut 52,5% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, arata datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, dupa numararea a 99,49% dintre voturi. Scorul este cel mai mare obtinut vreodata de vreun concurent electoral in istoria alegerilor din R. Moldova.

PAS este urmat de blocul comunistilor si socialistilor, alianta fostului presedinte Igor Dodon având 27,38% dintre voturi.

Pragul electoral a mai fost trecut doar de Partidul Politic sor, creditat cu 5,78% dintre voturi. Blocul Electoral Renato Usatii are doar 4,11% si nu va intra in parlament, potrivit datelor preliminare. Parlamentul Republicii Moldova are 101 de locuri.

Potrivit calculelor facute de portalul alegeri.md, Partidul Actiune si Solidaritate va primi 63 de mandate, Blocul electoral al Comunistilor si Socialistilor – 32 de mandate, iar Partidul “sor” – 6 mandate.

Prezenta la vot a fost de 48,41%, pragul de validare de o treime din numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale fiind depasit, iar alegerile pot fi considerate valabile. Pentru a accede in Parlament, partidele politice trebuie sa intruneasca 5% din voturile valabile ale alegatorilor, iar blocurile electorale – 7%.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. badea ion spune:

    au castigat elgebeteii si in moldova?