Vot final pe Legea Pensiilor – femeile ies la pensie la 63 de ani

Deputatii au votat, marti, forma finala a Legii Pensiilor, aceasta urmand sa mearga la promulgare. In favoarea legii au votat 172 de deputati, in timp ce impotriva au fost aproape 130 de voturi, ale PSD si PNL.

Pentru a se evita orice suspiciune de frauda, votul a fost dat prin apel nominal, mai precis fiecare deputat si-a exprimat votul verbal, dupa ce si-a auzit numele strigat de la tribuna de secretarul de sedinta, democrat-liberalul Dumitru Pardau.

Luni, legea pensiilor a fost votata mai intai pe amendamente. Astfel, deputatii au consfintit prin vot ca femeile vor iesi la pensie la varsta de 63 de ani, iar barbatii la varsta de 65 de ani, acesta fiind si motivul pentru care presedintele Traian Basescu a retrimis legea la Parlament.

Presedintele Traian Basescu a decis, pe data de 7 octombrie, sa nu promulge Legea pensiilor, in conditiile in care Opozitia acuza o frauda masiva la votul final dat in Camera Deputatilor, sub directa coordonare a presedintei Roberta Anastase.

Pentru a linisti spiritele, seful statului a intors legea la Parlament, cu propunerea de modificare a varstei de pensionare pentru femei, de la 65 de ani la 63 de ani.

Legea a ajuns la Senat unde comisiile au facut o serie de alte modificari, in afara celei solicitate de presedinte, iar PNL si PSD au propus peste 90 de amendamente. In aceste conditii, senatorii Puterii au decis sa respinga Legea in plen, explicand ca aceasta va fi pusa la punct in Camera Deputatilor, camera decizionala in acest caz.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 80=170 … CLAR!?