Vor suna in scurt timp sirenele la Timisoara. Ce vor anunta

TIMISOARA. Vor suna sirenele la Timisoara in aceasta dimineata.

CITESTE SI: Timisoara, orasul din Romania unde apartamentele s-au scumpit cel mai mult 

Un amplu exercitiu de alarmare publica este programat la Timisoara in dimineata zilei de miercuri. Astfel, intre orele 10.00 si 11.00, vor suna sirenele.

De data aceasta este vorba despre o verificare temeinica a sistemelor de alarmare, ce are loc la nivel national.

Actiunea are scopul de antrenarea autoritatile administratiei publice locale, dar si de a pregati populatia, prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare si verificarea functionarii sirenelor de alarmare publica.

– Semnalul ALARMA AERIANA se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde între ele.
– Semnalul ALARMA LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde între ele.
– Semnalul PREALARMA AERIANA se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde intre ele. Prealarmarea reprezinta transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare catre autoritati despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.
– Semnalul INCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.

CITESTE SI: Un pasaj subteran in plin centru, la Timisoara, care sa lege Piata 700 de Marasesti, si transformarea unei artere in pietonala, ultimele planuri ale lui Nicolae Robu. Ce proiect vrea sa continue de la Ciuhandu

Astfel de exercitii au loc in prima zi de miercuri a fiecarei luni, incepand din august 2017.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.