Vor suna din nou sirenele de alarmare publica la Timisoara

TIMISOARA. Miercuri se reia exercitiul denumit generic ‘Miercurea Alarmelor’ la Timisoara.

CITESTE SI: Podul de la Mihai Viteazul, un pericol urias, la 6 ani de cand expertii au aratat ca nu mai e sigur pentru circulatie, la Timisoara. Nu au voie sa treaca peste el doua autobuze sau camioane deodata pentru ca risca sa se prabuseasca

Astfel, in intervalul orar 10:00 – 11:00, se vor testa si verifica echipamentele din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

Pe timpul simularilor vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de instiintare catre autoritati, cât si modul de functionare a mijloacelor de alarmare a populatiei (sirene) existente la nivelul comunitatilor.

Instiintarea, avertizarea, prealarmarea si alarmarea se realizeaza in scopul dispunerii masurilor de protectie a populatiei si bunurilor materiale, precum si pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des intâlnite situatii in care este alarmata populatia, prin intermediul sirenelor electrice si electronice,au loc pe timpul inundatiilor, când este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor.

De asemenea, sistemul de instiintare – alarmare este utilizat in cazul producerii unor accidente tehnologice in care sunt implicate substante periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau caderii obiectelor din atmosfera. Aceasta metoda destinata protectiei populatiei civile poate fi utilizata si pe timpul conflictelor armate.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificatii sau pot fi transmise mesaje vocale care vizeaza anumite masuri pentru comunitate.

In cazul unor situatii reale, mai multe informatii vor fi transmise prin intermediul mesajelor RO-ALERT, al aplicatiei DSU si alte surse ale structurilor pentru situatii de urgenta, precum si posturi radio si TV.

Rezilienta comunitatii pentru a depasi urmarile unor dezastre este consolidata prin pregatirea permanenta a autoritatilor responsabile cu managementul tipului de risc, in colaborare cu populatia civila, pentru atingerea dezideratului comun de imbunatatire a capacitatii de reactie a unui stat in fata provocarilor„, transmit reprezentantii ISU Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Keep them scared

  2. Si cand intr-adevar vor suna sirenele pe bune, nimeni nu le va mai baga in seama. Ca in povestea cu Ionica si lupul.

    • Cand vor „suna intradevar” vei auzi si atentionari verbale nu doar sirena…. Si nu doar. Nu o sa fie nevoie sa le auzi, vei vedea efectiv cum pica bombe.

  3. De parca nu s-ar putea testa sistemul fara sa se faca harmalaie dar na, trebuie sa vedem ca specialii si esentialii fac si ei ceva.

    • Pei nu crezi ca trebuie si volumul testat?

  4. ati strigal lupul de atatea ori ca nu va mai crede nimeni…incalzirea globala, covid, rusia, extraterestii etc

    PS: postacii de partid ciocul mic

  5. Sa le folosească și când o sa ne scăpăm de locatarul de la primarie , ne-au păcălit useristii și la capitolul primari