Vor sa vada cat mai sunt de rezistente. 75 de poduri administrate de Directia Regionala de Drumuri Timisoara vor fi expertizate

TIMISOARA. Operatiune ampla de verificare a starii in care se afla 75 de poduri de pe drumurile nationale din vestul tarii.

CITESTE SI: Cu peste 2,6 milioane euro, doua asocieri de firme vor sa ii redea stralucirea de odinioara unui pod din Timis construit acum peste 100 de ani cu grinzi de fier aduse de care cu boi de la 60 km departare. Foto 

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a lansat in urma cu cateva luni o licitatie pentru gasirea unei firme care sa realizeze expertizele.

A fost declarata castigatoare Valuro Proiect, singura firma care s-a inscris in competitia pentru contractul cadru de 1.379.000 de lei fara TVA, adica aproape 330.000 de euro cu TVA.

Timp de 3 ani, aceasta ar urma sa faca o multime de verificari tehnice si sa intocmeasca expertizele. „Acestea vor arata in ce stare se afla podurile in vederea stabilirii lucrarilor necesare pentru aducerea lor la starea tehnica corespunzatoare cerintelor traficului actual si de perspectiva„, se arata in documentatia de licitatie din SEAP.

Pentru fiecare pod, expertul va recomanda cel putin 2 variante de lucrari, iar pentru fiecare solutie o evaluare financiara si o estimare a perioadei de serviciu pana la urmatoarea interventie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Brusc, verificăm rezistența podurilor. Pardon, rezilienta. Cu siguranță că va câștiga o firmă atlantica. Ăștia chiar ne cred idioți. Nu vor trece peste podurile noastre nici Avraamuri, nici TT-uri, nici Bradliuri, nici alte rahaturi din astea. Războaiele se vor purta în ceruri. Ce să verificați, hoților?