Noutati :

Vor fi reintroduse pensiile speciale. Insa doar pentru politisti, militari si angajati ai SRI!

22 aprilie, 2015 - 12:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Executivul a elaborat un proiect de act normativ care modifica legislatia privind sistemul de pensii. Documentul prevede reintroducerea pensiilor speciale pentru angajatii Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii.

Proiectul arata ca aceste indemnizatii se platesc din sumele alocate la bugetul de stat pentru aceste institutii.

De asemenea, sistemul de pensii militare nu va mai fi un sistem contributiv. Astfel, angajatorul nu e obligat sa plateasca contributia aferenta acestora, in schimb angajatul va plati lunar o contributie egala cu cea individula de asigurari sociale, pentru care baza de calcul va fi solda lunara bruta sau salariul lunar brut.

Vor exista pensii de serviciu, de invadilitate si de urmas.

Pe de alta parte, pensiile militare ar putea fi recalculate.

In cazul pensiilor care, prin noul mod de calcul, s-ar diminua, se pastreaza cuantumul actual.

Masura de eliminare a pensiilor speciale (ale magistratilor, parlamentarilor, militarilor) a fost luata de Guvernul Boc in 2010, prin noua Lege a pensiilor, cand s-a decis sa existe un sistem unitar de pensii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...