Noutati :

Vor fi pictate vaporasele de pe Bega. S-a lansat concursul de propuneri la Timisoara, prin proiectul Memoriile Cetatii

24 septembrie, 2021 - 10:04 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
6

TIMISOARA. Aflat la a patra editie, programul Memoriile Cetatii duce mai departe misiunea consolidarii legaturilor dintre oameni si povestile orasului. Programul din acest an isi propune sa aduca in atentia comunitatii locale si nationale importanta raului Bega in regiunea de confluenta dintre Europa Centrala si Balcani, ca simbol al unei societati prospere, dar si o resursa importanta ce poate contribui la cresterea calitatii vietii.

CITESTE SI: Primaria mai scoate de la sertar un proiect vechi si cumpara 22 de camere de supraveghere cu peste 300.000 de euro. Vor completa sistemul pe malurile Begai si in zona centrala, la Timisoara

Asemenea editiilor anterioare, Memoriile Cetatii a debutat cu un concurs adresat artistilor, care isi pot inscrie propunerile pana in data de 10 octombrie. Tema concursului este Bega – intre trecut si viitor, punând accent pe relatia dintre arta, apa si spatiul public. Interventiile artistice vor lua forma unor picturi pe suprafata exterioara a acoperisurilor a cinci vaporase ale Societatii de Transport Public Timisoara.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul timisoara2021.ro, sectiunea Apeluri deschise, iar informatii suplimentare despre program si editiile anterioare se regasesc pe pagina de Facebook Memoriile Cetatii si pe pagina de Instagram a programului.

Memoriile Cetatii de anul acesta va include si un program educational de arta urbana, dar si continuarea componentei de poezie de strada, ambele pornind de la aceeasi dorinta de a restitui comunitatii o parte din valorile sale fie inca nedescoperite, fie uitate.

Inca din 2018, programul Memoriile Cetatii a devenit purtatorul unui mesaj de schimbare activa si de implicare civica reusind sa ajunga in diverse cartiere din Timisoara, iar odata cu prima editie construita in jurul Revolutiei, si mai apoi cea dedicata istoriei si specificului Timisoarei, au fost realizate numeroase picturi murale si interventii artistice in spatiul public.

Memoriile Cetatii este un program initiat si implementat de Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, parte a Programului Cultural Timisoara 2023, iar in 2021 beneficiaza de expertiza FISART, festivalul timisorean de arta urbana, si de parteneriatul cu Societatea de Transport Public Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Sper ca nu in culorile LGBTQNTBD :)))))

  • Speri degeaba. Vor fi fresce realizate de catre pederasti care sa le ilustreze pasiunea.

 2. Sa poată lumea sta la soare frumos, ca într-un autocar deschis, precum cele din București Budapesta Londra etc IMBECILUL PRIMARIEI CARE A COMANDAT aceste CAVOURI trebuia alungat din oraș… Laolalta cu Robu care le-a acceptat

 3. Aș fi curioasă câți s-au trezit infectați cu Covid în urma unui voiaj înghesuit în acele cutii sinistre de 2m înălțime unde nu sunt respectate nici cele mai elementare norme anti epidemie, nemaivorbind de lipsa unui dispozitiv UV pentru dezinfectare la fiecare capăt de cursă.

  • Lampile cu UV chiar exista ,se folosesc ,iar curățenia e exemplară!
   Bravo, STPT!
   Cât privesc opiniile unor asa ziși calători ,care nu observa nimic pozitiv in orasul nostru,nu o sa moară de covid ,o să moară înecați in propriul lor venin .Ei nu o sa vada lămpile nici daca sunt din metru in metru..
   STPT ,aruncații pe cârcotași peste bord! ..☺

 4. Doamne fereste-ne de …artisti. Un exemplu- creatura-zmeu purtata „cu mandrie” prin Unirii. Etc. Lăsati cutiile asa cum sunt, o sa dati bani pt. vopsit apoi pentru acoperit rusinea…Banii timisorenilor