Vor fi mai multe clase de liceu incepand de anul scolar viitor in Timis

Inspectoratul Scolar Judetean Timis se pregateste deja pentru anul scolar 2011 – 2012. Directorii unitatilor de invatamant sunt chemati la ISJ sa prezinte planurile de scolarizare, iar in acelasi timp se fac verificari daca se mentine sau nu comasarea unor scoli.

17 decembrie este termenul pana la care Inspectoratul Scolar Judetean Timis trebuie sa prezinte Ministerului Educatiei, planul de scolarizare pentru anul 2011 – 2012. Deja de la clasele I- VIII a fost centralizat planul de scolarizare, iar liceele trebuie sa predea situatia pana vineri, cel tarziu. Intreaga situatie se preda Ministerului Educatiei, iar apoi Guvernul urmeaza sa dea o hotarare cu planul de scolarizare pe intreaga tara.

„Ne ocupam deja de ceea ce se va intampla in anul scolar viitor. Cel mai probabil, in anul scolar 2011 – 2012 vom avea mai multe clase de liceu deoarece sunt mai multi absolventi de clasa a VIII-a decat anul anterior”, a declarat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean a cerut inspectorilor scolari sa prezinte si o situatie a a scolilor care au fost comasate anul trecut. „Se va face o verificare in 40 de comune. Vrem sa vedem daca exista infrastructura necesara pentru mentinerea comasarii. Sunt scoli cu 10 – 15 elevi. Ramane de vazut daca ele isi justifica sau nu existenta”, a declarat Halas Francisc.

In acest an scolar au fost comasate, in Timis, 50 de scoli cu clasele I – IV si 11 scoli cu clasele V- VIII.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.