Opinia Timisoarei

Vor fi desfiintate 2 dintre cele 4 sensuri giratorii intre Timisoara si Giroc. Cele ramase vor fi largite

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a gasit o solutie, provizorie, pentru aglomeratia creata in Giroc, pe Calea Timisoarei din cauza noilor sensuri giratorii temporare care au costat 100.000 de euro. Astfel vor fi anulate doua dintre giratii, iar in alte doua va fi largit drumul.

CITESTE SI: Amenzi de aproape 500.000 de lei, in urma controalelor la statiile GPL din Timisoara si judet. 11 au fost inchise 

Pro Giroc

„Am inteles problema sensurilor giratorii de pe Calea Timisoarei din Giroc si am dispus solutionarea situatiei!
Giratiile provizorii au fost montate pentru siguranta circulatiei, la solicitarea Primariei Giroc care a semnalat numarul crescut de accidente rutiere si accesul dificil la drumul judetean din zonele noi construite ale localitatii.
Sensurile giratorii, in forma actuala, au fost proiectate conform normativului legal, au fost avizate de toate institutiile implicate si au avut scopul de a proteja vietile omenesti.
Din pacate insa, asa cum au reclamat locuitorii Girocului si asa cum am constatat si eu, la fata locului, in cadrul mai multor vizite pe teren, traficul este ingreunat si exista riscul unor blocaje majore odata cu inceperea scolii.
Situatia este monitorizata inca din luna august cand am cerut o analiza temeinica a traficului, cu toate mijloacele posibile, la diferite ore, ca sa intelegem cum putem interveni astfel incat sa pastram ideea cu care am pornit dar in acelasi timp sa fluidizam traficul.
Solutia agreata de toti factorii implicati este anularea giratiilor provizorii de la Jupiter si Soarelui deoarece avem in lucru studiul de fezabilitate pentru construirea lor definitiva. Totodata ne propunem largirea la doua benzi a celor doua sensuri giratorii provizorii care raman si astfel sa evitam strangularea traficului”, a transmis Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Liderul CJ Timis atrage, totodata, atentia Primariei Giroc sa gaseasca si alte rute alternative pentru Calea Timisoarei.

„In saptamanile urmatoare vom pune in aplicare acest plan si ma astept ca Primaria Giroc, in paralel, sa accelereze asfaltarea unor rute alternative pentru Calea Timisoarei si sa ofere girocenilor infrastructura rutiera binemeritata, in special in cartierele noi construite”, mai spune Nica.

Va reamintim, Consiliul Judetean Timis a amenajat patru sensuri giratorii provizorii la Giroc, pe Calea Timisoarei. Acestea sunt la intersectiile cu strazile: Aviatiei, Soarelui, Jupiter si Neptun. In cadrul lucrarilor au fost montati stalpisori portocalii intre benzile de circulatie.

Valoarea lucrarilor este de 473.930 de lei.

 

Exit mobile version