Vor fi cumparate 70 de milioane de teste rapide de saliva pentru depistarea COVID-19 in scoli

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat cumpararea a 70 de milioane de teste rapide de saliva pentru depistarea COVID-19 pentru monitorizarea riscului epidemiologic in scoli.

CITESTE SI: Raed Arafat: Cutitul a trecut de os. In acest moment aplicam medicina de dezastre. Cazurile sunt prioritizate in functie de gravitate si de sansele de supravietuire. Daca nu ne vaccinam, o sa fie o catastrofa

Coform deciziei CNSU, ”se aproba stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgenta medicala de stricta necesitate, constand in teste rapide de determinarea antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de saliva, in scopul monitorizarii permanente si eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unitatilor de invatamant, cantitatea necesara fiind de 70 de miioane de teste”.

CNSU propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achizitionarii testelor sa fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, sumele necesare din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. sxxl spune:

    si o sa ajunga testele in scoli dupa ce trece pandemia, si nu o sa observe nimeni ca fizic sunt doar 5 milioane de teste in loc de 70