Noutati :

Vor fi alegeri in PSD Timis, a decis Comitetul National Executiv al partidului. Ramane Calin Dobra presedinte?

2 septembrie, 2018 - 10:41 AM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Pornesc pregatirile pentru conferinta de alegeri in PSD Timis.

CExN al PSD a stabilit, sambata, la Neptun, sa se organizeze alegeri pentru functia de presedinte in 11 organizatii judetene conduse de lideri interimari, printre acestea fiind si organizatia PSD Bucuresti condusa de primarul Capitalei, Gabriela Firea, care tocmai a lansat un atac la liderul Liviu Dragnea, cerand demisia ministrului de Interne Carmen Dan, protejata sa.

Intre cele 11 filiale vizate de organizarea de alegeri se numara si Timisul, unde Calin Dobra este oficial presedinte interimar inca din luna ianuarie, cand Comitetul National Executiv al PSD a decis sa-i incredinteze conducerea organizatiei.

PSD Timis ramasese fara conducere dupa indepartarea din partid a lui Sorin Grindeanu anul trecut.

Filialele judetene PSD in care se vor organiza alegeri sunt Botosani, Suceava, Cluj, Alba, Brasov, Braila, Timis, Iasi, Giurgiu si Sibiu, precum si organizatia PSD Bucuresti sunt conduse de presedinti interimari.

Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie in sensul in care alegerea presedintelui organizatiei judetene nu se va mai face prin scrutin intern, in care voteaza direct toti membrii de partid din judet, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizatiei judetene prin delegati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. O altă orientare de perspectivă pentru o viitoare administrare inteligentă a Municipiului Timișoara
  Un punct de vedrere :

  ”Timișoara orașul grădină”
  Acesta a fost supranumele orașului nostru dealungul istoriei.
  O grădimă permanent înflorită, ar fi putut să devină Timișoara noastră, dacă administrațiile sucesive ale municipiului ar fi lucrat după un plan urbanistic inteligent, și pe termen lung.
  Ultima administrație a Timișoarei, ne face o ”demonstație în forță” despre cum se poate transforma o gradină, într-o imensitate sterpă de betoane, piatră și asfalt.
  În Monaco cel mai aglomerat spațiu de pe planeta pământ, ( 32000 mii de loc. /km pătrat), se poate vedea că orașul nu este sufocat de mașini.
  Parcurile și grădinile sunt superbe.
  Atmosfera este respirabilă, încântătoare.
  Am văzut o singură arteră amenajată special pentru: Formula 1.
  În toate orașeșle europene importante, am văzut preocuparea permanentă a administrațiilor urbane, cu rezultate admirabile, pentru revenirea vieții citadine, la o stare de normalitate, de sub agresiunea automobilului, care transformă viața urbană într-un coșmar al existenței, chiar și pentru automobiliști.
  Administrașiile inteligente au redus la maxim aglomerația urbană prin dezvoltatrea, modernizare și diversificarea transportului public.
  Prin restricționarea severă, a circulației auro individuală.
  Prin reorganizarea circulației, reducând la maxim circulația auto, încurajand circulația velo, și pietonală.
  Dacă în Monaco există o singura pistă de Formula 1, sub administrația Robu toate străzile orașului tind să devenă piste de Formula 1,
  Creșterea exponențială a numărului de automobile individuale, va avea drept consecință nu prea îndepărtată, blocarea, asfixierea orașului.
  Această perspectivă nu este întrevăzută de administrația vremelnică de tip: ”hei rup” a timișorii.
  Odată cu înmulțirea automobilelor, se poate vedea cu ușurință crșterea gradului de civilizație urbană: ocuparea agresivă a fiecărui metru pătrat de suprafață disponibilă: trotuar, spațiu verde, treceri de pietoni, (cele încă ne desființate de administrația Robu) a stațiilor de transport în comun, a căilor de acces, etc.
  Primăria Timișoara, în comparație cu cele europene, circulă pe contrasens!
  Primăria Timișoara nu mai are busolă, nu mai are orientare rațională.
  Primarul Timișoarei practică electoral, un fel de populism dezastruos, cerând opinia locuitorilor cu privire la perspective de dezvoltare, de extidere a spțului ocupat cu pietră, asfalt și betoane.
  Devoltarea municipiului trebuie să fie concepută de specialiști, ( fără culoare politică) acreditați în domeniu, pe termen lung și foarte lung, după criteria bine cumpanite, după specificul local, nu după opțiunile ”maselor”. Opinai maselor care substituie specialistul, profesionalistul, este o rețetă sgură pentru dezastru.
  Primarul Robu trebue oprit să mai facă rău acestui oraș,( ”Prin dezvoltare în forță”) Înainte ca răul să devenă ireparabil.