Vor aparea insule verzi plutitoare pe Lacul Surduc din Timis. Ce ‘misiune’ vor avea

TIMISOARA. Cel mai mare lac de acumulare din judetul Timis, care se intinde pe 530 de hectare, a fost introdus intr-un amplu proiect national de modernizari, al Administratiei Nationale a Apelor Romane.

CITESTE SI: Reparatiile de jumatate de milion de euro dupa muncitorii Colterm si firmele care au spart strazi, trotuare sau spatii verzi pentru lucrari la conducte in Timisoara, dorite de 2 firme care si-au ‘impartit’ frateste orasul 

Prin acest proiect vor fi reabilitate nu mai putin de 20 de baraje, cu 200 de milioane de euro, finantare asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Investitia este justificata atat de necesitatea adaptarii la schimbarile climatice, cat si de importanta lucrarii hidrotehnice pentru comunitate: acumularea Surduc asigura alimentarea cu apa a populatiei Timisoarei si a zonei din imprejurimi , avand rol si in reducerea riscului la inundatii„, transmit reprezentantii Apelor Romane Banat.

Conform planurilor, vor fi inlocuite echipamentele hidromecanice ale barajului, cat si instalatiile de actionare. Totodata, vor fi asigurate sisteme automate pentru functionarea tuturor acestor echipamente care asigura debitul ecologic aval de acumulare.

In plus, vor fi create insule plutitoare verzi, deoarece zona este recunoscuta ca atractie nu doar turistica, ci si avifaunistica. Ele vor servi drept adapost multimii de pasari acvatice care raman aici pe timpul iernii.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. ioan spune:

    Sa inteleg ca va aburit si pe voi fraieru ala de Nick Barsan ? bai gunoiule pregateste sa iti platesti datoriile nicolaie datoriile se platesc nu uita

  2. doru spune:

    Mare obictiv turistic, ce sa mai zici, o apa plina de dejectii !! ca de altfel majoritatea lacurilor de acumulare de pe la noi, unde nu prea mai ai acces !!