Noutati :

Vor alte note! Peste 2.100 de liceeni din Timis au depus contestatii la Bacalaureat! Vezi topul materiilor la care elevii se cred nedreptatiti!

4 iulie, 2011 - 04:03 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Respinsi foarte multi, contestatii pe masura! Peste 2.100 de liceeni timisoreni au depus contestatie dupa examenul de Bacalaureat, nemultumiti de rezultatele obtinute la diferite discipline.

In top conduc matematica si limba romana.

Aproape jumatate dintre absolventii de liceu care au picat examenul national in Timis au depus cereri de recorectare a lucrarilor.

Din 4.411 de elevi respinsi, 2.144 au solicitat recorectarea lucrarii la una sau mai multe discipline. Cele mai multe contestatii au fost depuse la matematica, 702 liceeni considerandu-se nedreptatiti de nota primita. Pe locul doi in top se afla limba romana, 662 de candidati contestand nota de pe lucrare. Podiumul este completat de disciplina biologie, la care 349 de liceeni au depus contestatie. Tot peste o suta de contestatii au fost inregistrate si la geografie, 156 de tineri aratandu-se nemultumiti de nota cu care au fost evaluati. La celelalte discipline au fost inregistrate zeci de contestatii, dar niciuna nu a depasit suta.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar spun ca notele nu inseamna neaparat ca vor fi marite dupa recorectare, ci vor fi modificate. Astfel, unii dintre candidati se pot trezi cu media scazuta, la afisarea rezultatelor finale.

Va reamintim, Timisul este in top 5 pe tara la cea mai slaba promovabilitate a examenului de Bacalaureat 2011. Intrecem doar judetele Giurgiu, cu 20%, Caras-Severin, cu 24,82%, Mehedinti, 27,5%, si Galati, cu 30%. La polul opus se afla Suceava cu 65,03% elevi promovati.

Centralizarea rezultatelor de la bacalaureat din intreg judetul a scos la iveala  date cutremuratoare. In total, la 9 licee din Timis, din care 8 din Timisoara, niciun elev nu a reusit sa promoveze examenul de maturitate.

Este vorba de UMT, Agricol, Miu, CFR, Silvic, Azur, Ortisoara, Ioan Slavici si Socrates.

31,8 la suta dintre elevi au reusit sa promoveze bacalaureatul in aceasta sesiune in Timis, ceea ce situeaza judetul mult sub media pe tara.

Dintre cei promovati,

medii intre 6.00 – 6.99 au obtinut 31% dintre candidati

medii intre 7.00 – 7.99 au obtinut 34% dintre elevi

medii intre 8.00 – 8.99 au obtinut 24,67% dintre candidati

medii intre 9.00 – 9.00 au obtinut 10,33% dintre elevi

Nu s-a dat nicio medie de 10.00 in Timis la bacalaureat.

Dintr-un total de 6.905 elevi, 6.629 au fost prezenti la examen. 4.411 au fost respinsi in Timis. 276 nu s-au prezentat, iar 110 au fost eliminati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Unde sunt scolile de arte si meserii, SAM-urile desfiintate de Ambramburica ? De ce TOTI copii trebuie sa dea examen din limite si integrale, cand unii vor fi lacatusi ? De ce viitorii muncitori trebuie sa stie diferenta intre gen si stil literar ? De ce ne batem joc de copii ?

  2. Mai intai sa invete apoi sa aibe pretentii! Degeaba VOR alte note daca au stat cat de ziulica de lunga prin baruri, pe mess, pe etnobotanice si alte cele. Biblia spune un adevar valabil pana azi, pentru toate generatiile: Ceea ce seamana omul, aceea va si secera. Dar cine mai citeste Biblia astazi?