Noutati :

Vom vorbi mai ieftin la telefon! Vezi cu cat scad tarifele la convorbirile telefonice pe mobil sau pe fix si de cand!

2 noiembrie, 2011 - 04:37 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3

sursa foto: cocalarisiprintese.com

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat masuri de scadere a  tarifelor de terminare practicate de catre toti operatorii de telefonie mobila si fixa din Romania. Convorbirile in alte retele mobile vor fi mai ieftine cu pana la 30%, de la 1 ianuarie.

Tarifele apelurilor de telefonie mobila si fixa din Romania vor fi scazute incepand cu 1 ianuarie 2012. Astfel, pretul maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va fi de 4,05 eurocenti pe minut.

De la 1 septembrie 2012 acest tarif va ajunge la 3,07 eurocenti pe minut.

Cei sase operatori principali de pe piata locala, Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si Vodafone practica in acest moment tarife diferite pentru serviciile de terminare a apelurilor, motiv pentru care reducerile din prima etapa vor fi cuprinse intre 19% si 30%, pentru egalizare.

Intr-o a doua etapa tarifele vor  fi reduse cu 24% pentru toti operatorii.

Tarifele maxime de interconectare in vederea terminarii apelurilor practicate de operatorii de telefonie fixa vor scadea intr-o prima etapa cu 15%, de la 0,97 eurocenti pe minut la 0,82 eurocenti pe minut.

A doua etapa de scaderi va avea loc incepand cu 1 iulie 2012, cand  tariful de terminare pentru retelele de telefonie fixa  va scadea cu 31%, pana la 0,67% eurocenti pe minut.

Piata de comunicatii electronice a inregistrat anul trecut o scadere de 6,6%, pana la 3,6 miliarde euro (15,3 miliarde lei), potrivit datelor raportate  de catre furnizori catre ANCOM.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Poza articolului mi se pare de prost gust si nu chiar cea mai reprezentativa pentru acesta 🙂

  2. Ceva mai … demn , nu ati putut gasi ?

    • Sincer, daca ti-ar fi pus-o pe bunica-ta vorbind la telefonu fix cu disc, mai intrai aicia ca sa comentezi? Eu cred ca nu, deci poza e bunaaa :))