Vom putea schia pe partiile din Austria. Care sunt noile conditii de intrare in tara pentru turisti, impuse de guvernul de la Viena

Dupa trei saptamani de lockdown, guvernul austriac a revizuit conditiile de intrare pe teritoriul sau. Noile reguli sunt valabile incepand de luni.

CITESTE SI: Charlie Ottley, realizatorul Wild Carpathia si Flavours of Romania, promoveaza Timisoara intr-o noua productie, in perspectiva Capitalei Culturale a Europei. A fost incantat ca un Targ de Craciun se tine intr-un muzeu al satului 

Astfel, persoanele vaccinate cu schema completa trebuie sa prezinte un certificat de vaccinare cu un vaccin autorizat si dovada efectuarii dozei booster, iar cele care nu au doza booster trebuie sa prezinte un certificat de vaccinare si rezultatul negativ al unui test PCR, a carui valabilitate sa nu depaseasca 72 de ore de la data prelevarii probelor.

De asemenea, persoanele vindecate vor prezenta un document care atesta infectarea cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 180 de zile anterioare intrarii si pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare si rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR, a carui valabilitate sa nu depaseasca 72 de ore de la data prelevarii probelor.

Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezinta rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuarii dozei a 3-a/booster li se aplica masura carantinei pentru o perioada de 10 zile. Masura carantinei poate fi incheiata de indata ce persoana in cauza prezinta rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, scrie digi24.ro.

Persoanele care nu indeplinesc niciuna dintre aceste condiţii trebuie sa se inregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) si vor fi plasate in carantina pentru o perioada de 10 zile. Masura carantinei poate fi incheiata anticipat, incepand cu ziua a cincea, daca persoana in cauza prezinta rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptate de la noile masuri urmatoarele categorii de persoane: minorii cu varsta de pana la 12 ani, persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate si care prezinta documente justificative in acest sens; femei insarcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizaţiilor internaţionale, precum si membrii acestora de familie cu care locuiesc in aceeasi gospodarie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...