Vom putea parca doar 2 ore pe strazile din Cetate si in zona pietelor din Timisoara, cu Telpark! Vezi cum au modificat consilierii locali regulamentul de parcare!

TIMISOARA. Adio, parcare cat e ziua de lunga in pietele din Timisoara! Alesii locali le-au pus gand rau soferilor si au reglementat parcarea in piete si pe strazile adiacente la doar 2 ore. Cine sta cu masina in parcare mai mult de 2 ore, va fi amendat!

In plus, soferii vor plati parcare si sambata. Stationarea va fi limitata la 2 ore si pe 32 de strazi din zona Cetate.

Regulamentul TelPark a fost modificat in plenul Consiliului Local de marti. Asadar, atat comerciantii, cat si timisorenii care vor parca in piete si pe strazile adiacente nu vor putea sta mai mult de 2 ore cu masinile, in perioada 8:00 – 17:00, iar sambata, intre orele 8:00 – 13:00.

Strazile adiacente vor fi reglementate insa printr-o hotarare pe care o va da pe viitor Consiliul Local. Acestora li se vor adauga si 32 de strazi din zona Cetate, cu aproape 1.300 de locuri de parcare, pe care stationarea se va limita la 2 ore.

In Viena, de exemplu, nu se poate parca mai mult de 2 ore intr-un anume loc, nu poti sa stationezi. Nu vad de ce Mica Viena sau ce-o mai fi Timisoara nu se poate conforma unui asemenea regulament„, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

ADP cumpara parcometre!

Pe strazile din Cetate vor putea parca doar cei care isi vor cumpara tichete Telpark sau vor plati parcarea prin SMS.

„Noi am propus 32 de strazi in zona centrala. Sunt rezultatul unui studiu pe care noi l-am facut. L-am completat cu observatiile noastre. Se va stationa 2 ore. In aceasta zona nu vor fi valabile decat tichetele si taxarea cu telefonia mobila. Noi intentionam in prima jumatate a anului viitor sa aducem si parcometre”, a spus Liviu Barbu, seful ADP.

Abonamentele TelPark s-ar putea dubla!

Anul nou vine cu preturi mai mari pentru parcare in Timisoara! Pe langa reglementarile privind parcarea in piete si targuri si pe strazile adiacente, dar si pe cele din zona Cetate, alesii locali au aprobat si scumpirea abonamentelor si tarifelor TelPark. Potrivit sefului Administrarii Domeniului Public, tarifele s-ar putea chiar dubla incepand de anul viitor.

„Se voteaza un tarif orar. Noi am zis 2 lei pe ora, unii consilierii locali au vehiculat 1 euro pe ora, adica 4 lei. Vor fi 2 tarife, in zona pietelor si in zona Cetate. Cu noile tarife urmeaza sa avem o discutie in comisiile Consiliului Local. Sper ca de luni incolo sa le avem, pentru ca va trebui sa le putem vinde de acum, din luna decembrie. Abonamentele se vor scumpi si chiar s-ar putea dubla”, a mai spus Liviu Barbu.

Proiectul a trecut cu 21 de voturi pentru si 1 vot impotriva. Modificarile vor intra in vigoare incepand din luna ianuarie a anului viitor, de indata ce alesii locali vor stabili care sunt strazile pe care se limiteaza stationarea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. darius spune:

  Ciuhi tampitule Viena are PARCARI un argument care tie si nu numai iti este necunoscut !Poate cand scoti capul din chilotii lui Junie o sa poti vedea si realitatea cioroiule !

 2. unu' spune:

  Il scumpesc a …spea oara de zici ca sistemu asta chiar ar fi performant sau ar face ceva…de fapt surge bani de pe noi si ii baga in buzunaru cui trebe…in scopu asta e f performant

 3. Alexandra B. spune:

  Inainte de a se juca cu aprobatul hotararilor si a face comparatie cu VIENA, alesii locali trebuie sa se asigure un loc de parcare pe masura volumului de autoturisme care stationeaza pe intreaga zi, respectiv mai mult de 2 ore!!! Cu aceste noi reglementari speram ca intra si locul de parcare al lui Ostaficiuc din fata prefecturii!!!

 4. circ spune:

  Nu primarul ia aceasta decizie. CONSILIUL LOCAL al orasului nostru, format din vinituri il voteaza. Scrie negru pe alb. Insa pentru unii este doar o varianta … ciuhi in sus si ciuhi in jos, brbos, tuciuriu, tigan sau cum va mai vine la gura. Deci pentru cei care inteleg mai greu repet: CONSILIUL LOCAL voteaza astfel de hotarari. Acum repetati de 100 de ori cu voce tare. Poate asa va intra intre scalp si patinoar. 🙂

 5. Cracanel spune:

  Foarte valabili consilierii astia smenari … a.. locali. Imi place articolul moderat postat de opiniapedeleului portocaliu. Da sa puna 10 lei pe ora … normal, zona Cetate ar trebui inchisa traficului si transformata in zona pietonala. Nu le convine la avocati si notari din zona ca nu isi pot misca curu’ decat incordandu-se pe strase. Nu inteleg de ce o fraca atata astia cu adp’ul lor si NU CONSULTA CETATENII. Telparkul trebuie desfiintat si puse taxatoare precum in orasele civilizate.

 6. Fantomas spune:

  si cam cum isi imagineaza alesii ca o sa contorizeze stationarea masinilor cu abonament telpark? cu ceas de parcare? dupa 1h si 50 de minute poti sa mergi la masina sa schimbi ora de la ceas. sau sa muti masina 10 centimetri. daca e sa limiteze stationarea in CETATE de nu folosesc sistemul din alte orase, tickete de parcare de la automate, pui banii si primesti ticketul. nu ar fi mai simplu? a, ca a venit vorba de abonamente mai scumpe, pun pariu ca o sa fie mai ieftin sa iti concesionezi locul de parcare din fata firmei decit sa platesti abonament telpark, plus ca ai locul rezervat 24ore/7zile. nu mai stiu cit scria intr-un articol ca plateste fata lui cojoari pt locul de parcare din fata notariatului.