Noutati :

Vom putea cumpara marfa din Ungaria de la Piata de Gros din Timisoara. Vezi aici cum!

21 iunie, 2011 - 05:50 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Timisorenii care vor merge sa cumpere fructe si legume de la Piata de Gros vor putea comanda marfa direct din Ungaria, daca preturile de aici nu le convin. Afla aici cum este posibil totul!

Odata cu realizarea unui proiect de reamenajare a Pietei de Gros, comun cu orasul Szeged, Primaria Timisoara va monta si panouri pe care sa fie afisate preturile comparative din cele doua orase. Adica, vor putea citi cat e kilogramul de rosii la Szeged si cat la Timisoara, cat face unul de castraveti ori de mere.

Astfel, orice timisorean care merge la piata din Mehala sa ia cantitati mari poate observa cat costa produsele vecinilor unguri si mai apoi, daca prefera legumele si fructele sa cumpere de la ei, prin tranzactii pe care le vor face mai apoi producatorii.

Aura Junie, sefa Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara, spune ca este necesar un asemenea sistem, deoarece proiectul este facut la comun. „Va fi un sistem de tranzactii, iar anul viitor va fi gata. Noi speram ca ei vor veni sa ia de la noi, nu noi de la ei”, a spus Aura Junie pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Banatenii, producatori autohtoni, isi vor vinde legumele si fructele in piata

Banatul este tot mai sarac de fructe. In urma unor studii facute de municipalitate, a reiesit ca toate supermarketurile din oras se aprovizioneaza cu fructe si cu legume din Bucuresti.

„Noi am facut studii si am constatat ca nu mai sunt fructe in Banat. Putem aduce din alta parte, dar la noi nu mai exista producatori. Noi le-am facut standuri producatorilor la piata, dar tot degeaba. (….) Facem un microserviciu acolo si vom vinde la angrosisti. Proiectul a tot fost contestat cand l-am facut, dar acuma este cel mai bun proiect pe care l-a facut primaria”, ne-a declarat Aura Junie. Mai exact, banatenii care vor dori sa-si vanda productia in piata vor avea standuri speciale, iar mai apoi le vor da cumparatorilor.

La Timisoara se va construi o hala de colectare si achizitii de produse agro-alimentare, de aproape 700 de metri patrati si se va plati intrarea.  Municipalitatea vrea sa puna acolo bariera, iar cei care nu lucreaza in piata vor achita o taxa si vor intra pe baza unui card de acces pentru a-si cumpara cele necesare. Cei care au standuri vor fi scutiti de aceasta taxa.

Tot in cadrul proiectului vor fi montate si camere video care sa urmareasca activitatea vanzatorilor. Toate vor fi realizate pana anul viitor, mai spune sefa Directiei de Dezvoltare.

Pentru amenejarea celor doua piete, din Timisoara, respectiv Szeged, se va folosi un milion de euro, cea mai mare parte de bani venind de la Uniunea Europeana.

Pentru Piata de Gros din Timisoara, municipalitatea aloca 10.000 de euro din bugetul local, in timp ce Uniunea Europeana ne da 506.712 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Alo, POLITICUL, alo, nu stiti cand vor putea cumpara ungurii marfa Romaneasca in Ungaria ?