Vom putea cumpara bilete de calatorie direct din tren! Ce proiect este testat in aceasta perioada de catre CFR?

In curand, cei care calatoresc cu trenul isi vor putea cumpara biletele chiar de la controlor. Pasagerii care nu apuca sa isi achizitioneze legitimatiile de calatorie din agentiile CFR sau de la ghisee, vor fi obligati sa isi procure tichetul de la controlor. Asta in urma implementarii unui proiect pentru combaterea calatoriilor frauduloase.

Proiectul se afla deja in testare. „Ca orice lucru nou, acesta trebuie testat si se face acest lucru pe cele patru trenuri care circula spre Litoral. Trebuie sa vedem care mai sunt necesitatile, capabilitatile”, a precizat Adrian Vlaicu, directorul de Strategie al CFR Călători, pentru Economica.net.

Practic, seful de tren va avea o tableta si o imprimanta termica pentru emiterea biletelor de calatorie. Tichetele vor contine toate datele de calatorie ale pasagerului si vor fi stocate in baza de date, pentru a putea fi transmise catre serverul central al CFR Calatori.

Conform proiectantului sistemelor informatice de la Informatica Feroviara, o alta facilitate pe care o ofera sistemul este verificarea biletelor vandute online. Astfel, calatorul isi cumpara bilet online si se prezinta in tren cu un ID. Seful de tren introduce in dispozitiv ID-ul sau numele calatorului iar pe ecran ii apar datele de pe bilet.

Potrivit reprezentantilor CFR Calatori, in toata tara circula aproximtiv 1400 de trenuri in fiecare zi. Astfel ca cel putin la fel de multe dispozitive ar fi necesare pentru implementarea acestui sistem.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...