Noutati :

Vom merge cu 120km/h cand vom avea pe ce. Creste limita de viteza pe drumurile expres din Romania. Decizia Camerei Deputatilor

13 aprilie, 2022 - 04:57 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
1

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, o propunere legislativa a USR care prevede majorarea de la 100 km/h pana la 120 km/h a limitei maxime de viteza in afara localitatilor pe drumurile expres.

CITESTE SI: Descinderi in pietele si magazinele din Timisoara si din judet ale comisarilor de la Protectia Consumatorului si inspectorilor sanitar-veterinari, inainte de Paste. Un singur punct de sacrificare a mieilor autorizat

Proiectul legislativ pentru majorarea limitei maxime de viteza pe drumurile expres la 120 de km/h, fata de 100 km/h cum este in prezent, a trecut cu 283 voturi „pentru” si o abtinere. „Adoptarea legii a venit fix la timp pentru ca, saptamana viitoare, vor fi dati in circulatie primii kilometri de drum expres din Romania. E vorba de un lot de 18km din DEx12 Craiova – Pitesti, ce reprezinta varianta de ocolire a orasului Bals”, a scris presedintele USR Catalin Drula, pe Facebook.

De asemenea, vitezele maxime admise in afara localitatilor pentru autovehiculele din categoriile A si B vor fi: 130 km/h pe autostrazi, 120 km/h pe drumurile expres (fata de 100 km/h cum este acum), 100 km/h pe drumurile nationale europene (E) si 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

Pentru autovehiculele din categoriile C, D si categoria D1 vitezele maxime vor fi: 110 km/h pe autostrazi, 100 km/h pe drumurile expres (fata de 90 km/h cum este acum), 90 km/h pe drumurile nationale europene (E) si 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri, se arata in proiectul de lege care are ca obiect modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002. Pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 si C1 limitele de viteza vor fi 90 km/h pe autostrazi, 85 km/h pe drumuri expres (fata de 80 km/h cum este acum), 80 km/h pe drumurile nationale europene (E) si 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri.

Sursa: Libertatea.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sperăm ca drumurile din categoria celor declarate sa fie si amenajate corespunzator (marcaje, taluzari de 0.5 m pe fiecare margine, stationari-parcari inclusi WC-uri, treceri de cale ferata semaforizate, … s.a..
    Altfel, mai crestem rata accidentelor.