Vom castiga bani din reciclarea peturilor. Cat vom primi pentru fiecare sticla returnata

Mai bine mai tarziu decat niciodata! Si in Romania vom putea sa returnam sticle, peturi si doze de suc sau de bere si vom primi cate 50 de bani pentru fiecare.

Intr-o prima etapa, magazinele sunt obligate sa se inscrie pe o platforma. Apoi, in cazul supermarketurilor vor exista automate speciale pentru colectare si plata. La comercianții mici, de preluarea ambalajelor se va ocupa vanzatorul.

Astfel de automate vor fi instalate in toate supermarketurile. In jur de 80.000 de comercianți din toata țara sunt obligați sa se inscrie in baza de date a Sistemului de Garanție – Returnare (SGR) pentru sticle si alte ambalaje, iar cei care au magazine mai mari de 200 de metri patrati vor trebui neaparat sa aiba si aceste puncte de colectare.

Mai multe detalii, AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In sfarsit. Ne mai civilizam si noi. Ce este in alte tari de peste zece ani obligatoriu, in Romania inca se discuta daca se poate, daca ne face rau, etc.
    Sistemul asta functioneaza in toate tarile din Vest, si nu gasesti acolo atatea PET-uri aruncate in natura ca la noi.. Cele cateva milioane de romani ce lucreaza afara va pot confirma utilitatea acestui sistem.

  2. Nu primim 50 de bani pentru fiecare PET returnat, ci vom plati o garantie de 50 de bani la cumparare oricarui produs aflat intr-un PET, garantie care ne va fi returnata in momentul returnarii ambalajului.
    In afara de articolele reclama scrise pentru PNL altceva nu mai stiti sa scrieti?