Noutati :

Vom avea un nou santier in Timisoara, pentru amenajarea Inelului IV: legatura intre strazile Macin, Constructorilor si Demetriade. Cat costa!

14 decembrie, 2013 - 09:55 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Cu toate ca suntem in plina iarna, specialistii din Primaria Timisoara pregatesc noi santiere in oras, care ar urma sa fie deschise anul viitor. Cu o singura conditie insa: daca se gasesc bani in buget, mai ales ca suma estimata este destul de mare.

Vorbim de un drum care sa-i duca pe soferi din Lipovei spre zona industriala UMT si invers.

Consilierii locali au aprobat, recent, un studiu de fezabilitate pentru amenajarea Inelului IV de circulatie, adica pentru o legatura intre strada Macin si strada Constructorilor, dar si pentru un racord la strada Demetriade. Studiul de fezabilitate a fost realizat recent de catre o intreprindere individuala si finantat de o companie privata din Timisoara si aprobat negresit de alesii locali, care si-au dat, totodata, acordul si pentru realizarea investitiei.

Daca se gasesc insa bani, pentru ca valoarea totala estimata a lucrarilor, conform devizului general, este de 24,3 milioane de lei, inclusiv TVA, adica 5,4 milioane de euro. O suma incredibil de mare pentru ceea ce explica specialistii din Primarie.

Documentatia se refera la o strada din estul orasului, intre strada Constructorilor – la nord, strada Demetriade – la sud si strada Macin – la est. Potrivit celor din Primaria Timisoara, trebuie facuta de la zero o strada pe un loc plin de gunoaie.

„Sectorul de drum propus spre amenajare, in momentul de fata nu este amenajat sub nicio forma. Este un teren viran neintretinut, cu vegetatie abundenta si alocuri depozite clandestine de deseuri rezultate din constructii, mai ales pe partea nordica pe extensia strazii Constructorilor. Amplasamentul destinat realizarii constructiei este localizat pe fasia de teren existent intre Muzeul Satului si incinta UMT si intre incinta UMT si Padurea Verde. In mare parte a traseului destinat realizarii Inelului IV, traseul se desfasoara la liziera padurii. Actualmente, terenul este inutilizabil deoarece este imprejmuit, iar traficul autovehiculelor si cel pietonal nu se poate realiza datorita lipsei unui carosabil adecvat”, explica reprezentantii Directiei Tehnice.

Practic, odata ce se gasesc banii necesari, ar dura 8 luni amenajarea rutelor respective, se arata in Studiul de fezabilitate. In proiect ar intra atat amenajarea soselei, cat si a unei piste de biciclete si plantarea de arbori si gard viu. Greu de crezut insa ca santierul va fi deschis in curand, mai ales ca Primaria Timisoara nu detine acordurile proprietarilor de teren din zona si nici acordul de mediu. Oricum, toti sefii din Primaria Timisoara au semnat de bun studiul de fezabilitate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Daca se va realiza (sau cel putin sa se inceapa lucrarile) cu siguranta administratia merita felicitata.

  Este unu din drumurile de care Timisoara are nevoie, in special prin scoaterea traficului greu din oras.

  Nu inteleg ce poate fi complicat in a primi acordul proprietarilor, ca doar nu sunt zeci, ar fi cei de la UMT sau terenurile apartin chiar administratiei publice

  • Întâi, vorbim de un inel de legătură nu de centură. Deci nu se pune problema scoaterii traficului greu afară din oraş când restul segmentelor sunt limitate la 7.5t
   Centura-i aia după Dumbrăviţa

 2. Cam aproape de padure, ii pune gand rau?! Ar trebui sa inceapa lucrarea in ianuarie, februarie, ca dor nu am fi primul oras unde se toarna asfalt pe zapada…

 3. Pentru zona asta, există şosea de centură şi autostradă, între Ghiroda şi Şag, nu există nimic!