Noutati :

Vom avea Sectie noua de Terapie Intensiva Politraumatologie, la Spitalul Judetean Timisoara

26 iulie, 2018 - 12:15 PM
Autor: Carla Chiu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Spitalul Judetean din Timisoara va deveni una dintre cele mai moderne unitati medicale din regiune in urmatorii ani. Intra in proiectare o noua cladire care sa adaposteasca UPU si ATI, precum si alte clinici ori departamente, cu bani de la Banca Mondiala, se ridica o noua Maternitate cu bani europeni, printr-un program transfrontalier, iar actuaele Urgente, tot cu fonduri europene, vor fi extinse.

CITESTE SI: Un nou spital la Timisoara, dotat cu loc de aterizare pentru elicopterele SMURD si legat prin pasarele de Judetean, Casa Austria si Ortopedie, intra in proiectare 

Mai mult, se va infiinta o noua sectie de Anestezie si Terapie Intensiva pentru Politraumatologie.

Clinica de Mari Arsi, ce nu a fost inca inaugurata, ar urma sa fie mutata, peste cativa ani, in viitorul corp de cladire al Unitatii de Primiri Urgente ce se va ridica pe locul fostului helioport dintre Casa Austria si Clinica de Ortopedie.

In locul actualei Clinici de Mari Arsi ar urma sa functioneze Sectia ATI Politraumatologie.

‘Spatiul unde avem acum  facuta amenajarea, pe care trebuie sa il dam in folosinta ca sectie de Mari Arsi, va fi transformat in Unitate de Terapie Intensiva Politraumatologie. Va fi cea mai moderna si cea mai conforma sectie de Terapie Intensiva Politraumatologie. Pentru noi acel spatiu are o utilitate extraordinara, atat acum cand dam drumul la sectia de Mari Arsi, cat si in momentul in care paturile cu Mari Arsi vor fi alocate in alt spatiu si vom face o sectie de Terapie Politraumatologie. La ora actuala noi nu avem o sectie conforma de Terapie Intensiva pentru pacientii cu politraumatisme dupa cum nu avem niciun compartiment confrorm normativelor pentru pacientii cu arsuri grave. Si, atunci, ca sa intram in normalitate, sa intram in confromitate cu ceea ce inseamna Legea Sanatatii si Ordinul 914 privind structurile normativele, circuitele, este obligatoriu sa cream noi spatii. Ce facem acum pentru Marii Arsi, cele 5 paturi, boxe, sunt conforme normativelor, dar nu respecta Terapia Intensiva Politraumatologie care este in aceeasi cladire. Deci, nu putem sa impacam si pacientii cu arsuri grave si pe cei cu multiple traumatisme si atunci facem acum Marii Arsi, iar urmatoarea constructie va permite alocarea actualului spatiu catre politraumatologie’, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, managerul Spitalului Judetean Timisoara, medicul Marius Craina.

Noul corp de cladire care se va ridica in cativa ani va adaposti Unitatea de Primiri Urgente, sectia ATI, un bloc operator ce va deservi sectiile Neurochirurgie si Urologie, dar si Clinica de Mari Arsi, iar proiectul va fi finantat de Ministerul Sanatatii cu bani de la Banca Mondiala.

Reprezentantii Ministerului s-au intalnit, zilele trecute, la Timisoara cu conducerea Spitalului Judetean, dar si cu cei de la Consiliul Judetean Timis si Primarie, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de acest nou corp de cladire. Momentan, se finalizeaza procedura de semnare a contractului privind serviciile de proiectare, in urma careia va fi stabilita valoarea totala a proiectului.

Clinica de Mari Arsi se deschide in toamna

Intre timp, pentru ca noul corp de cladire va fi finalizat numai peste cativa ani, Clinica de Mari Arsi pe actualul amplasament din extinderea de la Casa Austria, ar urma sa fie inaugurata cel mai probabil in luna noiembrie.

‘Am discutat si despre dotarea centrului de Mari Arsi pe care noi vrem sa il punem in folosinta cat mai grabnic. Au venit 3 paturi pentru pacientii cu arsuri grave, deci exact cate compartimente avem acum. Avem paturile si urmeaza sa transmitem Ministerului Sanatatii lista cu echipamentele, aparatura necesara pentru a putea porni primele 3 paturi. Noi speram ca in cel mai scurt timp cu putinta aparatele necesare, minimul, strictul necesar sa ajunga la Timisoara pentru a porni sectia’, a mai spus Marius Craina.

Odata ce va fi finalizat noul corp de cladire pe locul fostului helioport, dar si noua cladire a maternitatii, iar toate imobilele vor fi conectate unele de altele prin pasarele, Spitalul Judetean din Timisoara va deveni cel mai modern centru medical din vestul tarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...