Noutati :

Vom avea prima parcare subterana, in centru, la Timisoara. Robu: ‘In cateva luni s-ar putea trece la constructie’

28 iunie, 2019 - 11:31 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Nu va mai trece mult timp pana cand angajatii de la SDM ar putea incepe lucrarile la prima parcare subterana contruita in centrul orasului, la Timisoara.

Totul, dupa ce consilierii locali au aprobat in sedinta de plen de joi un proiect care prevede amenajarea unei parcari cu doua etaje subterane in zona hotelului Central.

„S-a aprobat sa atribuim SDM acel teren, inclusiv ce este in subteran, pentru ca SDM sa amenajeze acolo o parcare multinivel in subteran. Si la suprafata vom avea in continuare locuri de parcare, dar vom avea probabil 2 niveluri subterane. In principiu se va intra in parcare ca acum, dar vom vedea ce vor propune proiectantii”, a spus primarul Nicolae Robu.

Potrivit autoritatilor, lucrarile ar putea incepe chiar anul acesta, iar tehnologia folosita pentru a nu afecta cladirile istorice din zona este aceasi care s-a folosit si la realizarea Pasajului Michelangelo.

„Domnul director de la SDM imi spune ca in cateva luni s-ar putea trece la constructie. E mai greu in zonele astea istorice in care poti gasi vestigii, unde e nevoie de avize mai speciale, si pot aparea dificultati si cu obtinerea avizelor, dar trebuie sa tinem seama ca la ora actuala exista acea tehnologie numita a peretilor mulati, care permite sa se realizeze constructii in vecinatatea unor cladiri vechi fara a le afecta, pentru ca nu se mai realizeaza o mare groapa in care sa se stranga apa din panza freatica si care sa creeze dificultati la fundatiile cladirilor din vecinatate. Pur si simplu se creeaza un zid impermeabil intre cladirile vechi si viitoarea parcare. Deci, se creeaza direct zidul. Acea tehnologie a fost folosita de noi la Pasajul Michelangelo si aceeasi e folosita acum, in regim, privat, unde a fost parcarea de la Hotel Timisoara. Si acolo s-a lucrat cu aceasi tehnologie, care e folosita peste tot in lume, la Viena, Paris sau Roma. Sunt pline orasele mari din Europa de parcari subterane realizate langa cladiri de sute sau chiar mii de ani, in Roma de exemplu”, a adaugat Nicolae Robu.

Terenul pe care urmeaza sa se construiasca parcare a fost dat, prin atribuire directa, Societatii de Drumuri Municipale, pentru o perioada de 49 de ani si are o suprafata de aproape 2.500 de metri patrati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Sigur ca vom avea, in sase luni se face .Exact ca celelalte cinci parcari din programul lui Robu din 2012.
  Plin de parcari vom avea.
  Dar intr-o realitate paralela, unde traieste de fapt Robu!

 2. aceeasi tehnologie s-a folosit si la michelangelo,de aceea prin peretii pasajului se infiltreaza apa de au aparut părăiașe….😂

 3. Marite PRIMAR,

  ne fericesti cu inca o parcare. ma tem ca va ramane goala, nefiind atatea masini in Timisoara, fata de cate parcari ne-ai facut. cat de fericiti suntem ca suntem contemporani cu un om care a facut totul pentru noi si oras.
  AVE

 4. Opinia Timisoarei, mai nou aveti si rubrica de umor de publicati asemnea declaratii fanteziste? SDM-ul asfalteaza strada Cluj in timpul in care altii construiesc poduri, o parcare subterana e (un pic) mai greu de facut.

 5. …Gargara bogsigana !

 6. Voi la OpiniaTM ori aveti o intelegere cu Robu sa-i promovati fara comentarii orice zicere de-a sa, ori sinteti de-o naivitate de proportii. Adica in Unirii in anii trecuti cupa unui excavator a intrat din greseala mai adinc cu 60 cm in pamint, in fata Episcopiei sirbesti, si-a dat de un vestigiu arheologic care a blocat santierul de renovare a pietei vreo jumatate de an, iar acum cind va trebui sapat 2 etaje subterane, in chiar buza Muzeului Huniazilor, credeti voi ca nu va aparea nimic arheologic, care sa blocheze lucrurile poate cu anii ? E o decizie care i se va intoarce lui Robu impotriva, anul viitor va fi o mare gaura in zona, blocata in status-quo de descarcarile arheologice semnificative care vor trebui facute. Iar panglica o va taia urmatorul primar…

 7. Iar VOM?Anuntati-ne cand e gata prima parcare,pana atunci scutiti-ne de planurile astea de toate felurile mediatizate odata la trei zile…Cand aveti ceva concret realizat,mai scrieti…

 8. Citind stirea am realizat ca s-au cristalizat adevaruri de genul … nu se mai realizeaza o mare groapa in care sa se stranga apa din panza freatica si care sa creeze dificultati la fundatiile cladirilor din vecinatate s.a.m.d. Ma interb insa:
  – cum va fi cu canalizarea zonei (strazii)? oare experienta din piata Victoriei (din fata Operei, denumita si groapa lui …. / timisorenii adevarati stiu despre ce era vorba) nu a fost/este concludenta?
  – spatiul va permite intrare-iesire (min 2 pe nivel) si catre strada adiacenta?
  – s-a facut/ se face PUZ-ul sau … . Cu ceva timp in urma, parca, se vorbea de dificultati care fac realizarea parcarii cu discutii! Realizarea se va finaliza peste cati ani? sau va fi o realizare pentru anul 2021?
  – dece nu se face parcarea subterana de sub parcul Bratianu, vehiculata cu atata ardoare cu ceva ani in urma (700 locuri, ….).