Noutati :

Vom avea mai multi bolnavi cand creste capacitatea de testare. Ce pacienti cu coronavirus nu vor mai fi tratati la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Anuntul medicului Virgil Musta

27 aprilie, 2020 - 09:44 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Se fac planuri, in cazul in care numarul de imbolnaviri cu coronavirus va spori, odata cu cresterea capacitatii de testare a populatiei si cu relaxarea masurilor de restrictie.

CITESTE SI: Schema noua de tratament aplicata de doctorul Virgil Musta la spitalele din Timisoara, pentru ca pacientii cu coronavirus sa nu mai ajunga la Terapie Intensiva 

La Timisoara, Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes inca nu s-a umplut, insa, daca numarul de infectari cu COVID 19 va creste, se ia in calcul ca pacientii sa fie transferati si urmariti si in celelalte locatii de suport.

„Daca se pastreaza acest numar, vom face fata. Si ar fi bine. Foarte probabil, cand se va creste capacitatea de testare, vom avea un numar mai mare. Exista plan de suport, in sensul ca aici, in spital, se vor interna doar formele grave sau formele medii care, in momentul in care evolueaza bine, vor fi transferate in spitalele de suport sau in locatii de suport, nu neaparat in spitale, dar care vor fi, probabil, sectii externe ale spitalelor si unde si acesti pacienti care nu pun probleme vor fi, totusi, urmariti”, a spus  pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

Specialistii se tem ca, odata cu relaxarea masurilor de circulatie, numarul imbolnavirilor ar putea creste, daca regulile de distantare sociala si de igiena nu sunt respectate cu sfintenie.

„Si slabirea acestor mijloace restrictive va favoriza cresterea numarului de imbolnaviri, daca nu e facuta in mod inteligent si daca lumea nu vrea sa inteleaga noile reguli. Noi trebuie sa fim foarte precauti si sa avem intelepciunea sa mergem cu politica de sanatate publica cea mai favorabila, ca sa nu avem un numar foarte mare de pacienti intr-un timp foarte scurt, ca sa nu depaseasca capacitatea noastra, ca spital.

In acelasi timp, reiterez ideea ca lupta nu se castiga in spital, ci se castiga in societate. Noi trebuie sa invatam sa respectam regulile, chiar daca acestea vor fi altele, trebuie sa le respectam. Trebuie, in continuare, sa pastram distanta sociala. Chiar daca circulam, trebuie sa evitam locurile aglomerate, sa purtam masca, sa stam la o distanta mai mare de 2 metri, si, foarte important, sa nu ducem mana la gura. Sa ne spalam pe maini cat mai des si sa nu ducem mana la gura”, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

CITESTE SI: Se vindeca mai repede infectatii cu coronavirus la Timisoara pentru ca noi nu amestecam pacientii. Dezvaluirea medicului Virgil Musta de la Spitalul Victor Babes. Video 

In judet, numarul bolnavilor confirmati cu coronavirus a trecut bine de 400. In acelasi timp, la Spitalul Victor Babes, de la inceputul pandemiei de coronavirus, s-au vindecat peste 300 de oameni, atat din Timis, cat si din judetele invecinate.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu puteți să nu mai folosiți ”distanța socială” care este o idioțenie în contextul dat ? Este din ce în ce mai grea limba română, nu-i așa ?