Noutati :

Vom avea inca doua parcari de biciclete protejate, ca-n Olanda. Vor fi dotate cu statii service si pompe de umflat rotile. Consiliul Judetean Timis a lansat licitatia

9 august, 2022 - 09:50 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
11

TIMISOARA. Dupa ce in aprilie, Consiliul Judetean Timis inaugura la Timisoara prima parcare de biciclete ca-n Olanda, acum vrea sa mai deschida alte doua.

CITESTE SI: Ca-n Olanda. Avem, la Timisoara, prima parcare pentru biciclete

A fost deja lansata licitatia in Sistemul Electronic de Achizitii Publice pentru gasirea unei firme care sa furnizeze structurile. Acestea vor avea fiecare 17 metri patrati si vor putea adaposti cate 16 biciclete.

Este vorba despre „doua structuri inchise pentru parcare biciclete, care vor fi montate la amplasamentele stabilite de catre Consiliul Judetean Timis, cu urmatoarele specificatii tehnice:
a) Incinta metalica mobila, cu suprafata de 17 de mp, va fi dotata cu sisteme de acces si sisteme de supraveghere video la interior si exterior si cu alarma. Constructia mobila va fi amplasata pe picioare metalice si ancorata cu ajutorul suruburilor metalice in suprafata de beton si nu va necesita fundatii. Elementele metalice de structura vor fi zincate pentru a preveni deteriorarea in timp (ruginirea) si se vor prinde mecanic intre ele. Elementele de imprejmuire (panouri laterale) precum si alte elemente componente vor fi realizate din tabla expandata zincata sau inox si vor fi vopsite electrostatic. Acoperisul va fi realizat din panouri tip sandwich sau tabla cutata. Usa de acces va fi glisanta si va fi proiectata pentru a rezista utilizarilor repetate, in conditii de utilizare neasistata.
b) Statie auto-service destinata biciclistilor va fi dotata cu un set de chei, surubelnite si imbusi necesare reglarilor bicicletelor precum si cu o pompa de aer manuala. Statia va fi realizata din otel galvanizat si vopsit si va fi montata pe structura metalica a containerului prin prindere mecanica.
c) Sistem de parcare pe doua niveluri va fi compus dintr-un sistem de parcare cu 16 locuri (8 la sol/ 8 la nivelul superior) si va asigura parcarea supraetajata, incluzand un sistem de urcare a bicicletei asistat prin pistoane. Sistemul superior va glisa pentru introducerea bicicletei si va fi realizat din otel galvanizat. Rastelele de biciclete trebuie sa asigure o distanta minima de 375 mm intre doua pozitii de parcare, parcare pe doua nivele atat pe pozitiile de la sol cat si la cele de deasupra. Sistemul nu va necesita o inaltime maxima necesara mai mare de 2750 mm. Sistemele de parcare trebuie sa asiste mecanic parcarea la nivelul superior al bicicletei facand astfel efortul depus de utilizator mai mic. Forta necesara ridicarii unei biciclete de 20 de kg nu trebuie sa depaseasca 15 kilograme pana la o distanta de 135 de cm si de 10 kg de la 135 de cm in sus. Rastelele de biciclete trebuie sa nu retina apa, fiind dotate cu sisteme de scurgere. Sistemele de parcare trebuie amplasate direct pe sol, fara prinderi mecanice/ chimice sau fundatii, avand tolerante la inclinare de 7 grade. Acestea trebuie sa fie rezistente la conditiile meteo externe si vor fi realizate din materiale zincate/ galvanizate, respectiv aluminiu si/ sau inox. Sistemele de parcare trebuie sa fie dotate cu elemente anti-vandal, elementele critice ale sistemului fiind acoperite si greu accesibile. Standarde de proiectare si certificare vor respecta standardele si normativele europene sau cele nationale ale producatorului (daca este producator dintr-o tara europeana) privind proiectarea si utilizarea sistemelor de parcare a bicicletelor„, se arata in documentatia de licitatie.

Valoarea estimata a contractului este de 212.600 de lei fara TVA, adica putin peste 50.000 de euro.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 22 august.

Castigatorul licitatiei va trebui sa aduca parcarile de biciclete in cel mult 4 luni, iar garantia oferita pentru structuri sa fie de minimum 2 ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 11comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Unde se afla respectivele amplasamente?

 2. asta e cea mai mare realizare a CJT in 2 ani o parcare de biciclete .
  restul gargara politica ca vom face ca vom drege ca noi vrem dar de vina e Fritz nimic palpabil decat aceasta parcare .

  • Mi-ai furat cuvintele din gură nu altceva.

   Țin minte acum doi ani la CJT sloganuri ,,Vine Nica gata cu distracția”, ,,Vremea marilor proiecte”. Numa sifoane de doi lei…

   Îl prefer la orice oră pe berbecul de Robu cu dezvoltarea haotică a lui în forță. Să fim serioși, suntem în competiție de investiții și resurse cu celelalte orașe mari ale țării, nu e loc de pedanterii și dezvoltare în ritm de melc

 3. stadion , sala polivalenta ,drum de acces spre autostrada , drumul spre Giarmata care e spart in ultimul hal ….iti zice ceva Nica ?? las ca ai facut si tu ceva in mandatul tau .
  Te pupa Tzanga Uraganul pretenul tau .

 4. Pfff alta cretineala. Bha dar faceti ceva util daca puteti. Daca nu lasati … Luati-va salariile si stati ascunsi.

 5. Bineeee, NICA! Cam asta e nivelul CJT. Daca tot ati fi vrut sa faceti un bine biciclistilor, puteati sa reparati pista spre Serbia. Dar aia e, facem doua parcari de biciclete :))))))))))))))))))))

 6. intr adevar, mai vrem doua coteturi, minuscule si inutile dar extrem de scumpe … se stie

 7. Cred că Nica a ajuns cel mai pomenit politician la ora actuală,

 8. Maimuțe usr-iste urlătoare, eu nu pot să-l înghit pe N(e)ica Nimeni dar proiectul este asumat de către Moș cum a fost și holubăria de la prefectură!

  • Si ma-ta urla in sulă si ii place la nebunie

 9. 3000 euro + TVA / mp si nu necesita nici fundatie.
  Nu e o afacere rea pt cel care va „castiga” licitatia. Cat o fi spaga?